Radisson Red nu ook in Estse hoofdstad Tallinn …

Radisson Hotel Group kondigt de ondertekening aan van een Radisson RED-vastgoed in Tallinn. Het Radisson RED Tallinn (Estland) wordt eind 2023 geopend en zal als derde hotelmerk van de groep – naast Radisson Blu en Park Inn by Radisson – in het hart van de levendige hoofdstad van Estland worden ingeplant.

De Estse hoofdstad Tallinn is een snel groeiende bestemming met stijgende populariteit. Vorig jaar bezochten meer dan 4,65 miljoen buitenlandse bezoekers Tallinn en maakten van deze gelegenheid gebruik om de vele creatieve en culturele items van de stad te ontdekken.

Elie Younes, Executive Vice President & Chief Development Officer, Radisson Hotel Group, zei: “We zijn blij dat we ons vijfde pand in de stad hebben ondertekend en door deze overeenkomst werd Radisson RED geïntroduceerd in alle drie de Baltische hoofdsteden. Het nieuwe Radisson RED in het Telliskivi-district, bekend als het woon- en leefgebied van de stad – is een perfecte match voor Radisson RED.”.

Het nieuw te bouwen Radisson RED Tallinn, met 150 kamers, zal deel uitmaken van een gemengd gebruiksschema – waarbij het gebouw ook co-working en kantoorruimte zal omvatten. Het hotel zelf biedt de ‘all day dining’ Oui Bar & Ktchn waar Radisson RED bekend om staat, samen met een Sky Bar, vergaderruimtes en een fitnessruimte.

De wijk Telliskivi is een magazijndistrict dat grenst aan de oude binnenstad en de thuisbasis is van de Balti Jaama Turg markt. Het is ook het creatieve centrum van de stad, met een scala aan kunstateliers, bars en restaurants, modewinkels, galeries en IT-starters.

De oude binnenstad – de thuisbasis van enkele van de best bewaarde middeleeuwse gebouwen van Europa – ligt op slechts 0,5 km afstand, vijf minuten lopen van het hotel, terwijl het Rotermannkwartier (met zijn gerenoveerde gebouwen die de toekomst van de stad laten zien) op 1,5 km afstand ligt. Het hotel is gemakkelijk toegankelijk voor internationale reizigers, op slechts 6,5 km van de luchthaven van Tallinn, en het hoofdstation aan de overkant van de weg, waardoor het gemakkelijk is voor gasten om zich met de trein te verplaatsen.