Radisson rolt holistisch herstelplan uit voor hotels in China

Radisson Hotel Group heeft een holistisch herstelplan onthuld voor zijn hotels en resorts in China, nu de heropleving van de Chinese reis- en horeca-industrie in een stroomversnelling komt na de wereldwijde pandemie COVID-19. Het merendeel van de hotels in het land is nu open voor zaken en de bezettingsgraad bereikte bijna 50% tijdens de recente arbeidsdagvakantie – tien procentpunten hoger dan in de afgelopen weken. Bemoedigend is dat dit gepaard ging met een toename van het aantal zakenreizen in steden van het eerste niveau, zoals Beijing, waar de hotels in het financiële district hun bezettingsgraad hebben zien verdrievoudigen.

Nu China weer opleeft, heeft Radisson Hotel Group een reeks maatregelen bedacht om zijn hotels in staat te stellen hun herstel te versnellen, de veiligheid van zijn gasten, teamleden en zakenpartners te garanderen en terug te geven aan de lokale gemeenschappen. De groep heeft eerder het Radisson Hotel Safety Protocol gelanceerd – een programma van diepgaande reinheids- en desinfectieprocedures om de bestaande strenge sanerings-, reinheids- en desinfectierichtlijnen van hotels verder te versterken. Om de boodschap van gezondheid en veiligheid te versterken, werkt Radisson Hotel Group samen met partners, waaronder SGS en Safehotels, die hun hotels zullen meten en certificeren met een 20-stappenplan voor operaties en een 10-stappenprotocol voor vergaderingen en evenementen. Het bedrijf heeft zich ook aangesloten bij het initiatief “Safe Travels” van de World Travel & Tourism Council (WTTC) om de wereldwijde toerisme-industrie weer op gang te brengen.

Responsible Business is een belangrijk onderdeel van de herstelstrategie en Radisson Hotel Group heeft samen met zijn Rad Family mascotte, Lumi, een programma onthuld om geld in te zamelen voor een lokale liefdadigheidsinstelling. Lumi, een knuffelvuurvlieg, zal worden verkocht om de verblijven van de gasten op te fleuren en het trainings- en opleidingsprogramma voor jonge artsen van de Stichting Ai You te ondersteunen. Lumi is vanaf juni beschikbaar in de Radisson Blu, Park Plaza en Radisson hotels en resorts in China.

“Nu de COVID-19 pandemie in China onder controle is, zijn we voorzichtig optimistisch over een opleving van het binnenlandse bedrijfsleven. Gedurende deze uitdagende tijd heeft Radisson Hotel Group schouder aan schouder gestaan met onze partners in China, door uitgebreide ondersteuning en begeleiding te bieden. We lanceren ons holistisch herstelplan, dat zich richt op de gezondheid en veiligheid van onze gasten en teams en dat terug geeft aan de gemeenschap. We zijn verheugd om samen te werken met de Ai You Foundation om zinvolle ondersteuning te bieden aan jonge artsen in China en hoop te bieden voor de toekomst”, Gary Ye, Vice President, Operations, China, Radisson Hotel Group.