Radisson’s debuut in Algerije

Radisson Hotel Group kondigt de ondertekening aan van het Radisson Hotel La Baie d’Alger in Algiers; het 2de hotel in Algerije en het eerste Radisson hotel van het land. Het nieuwe hotel zal een sterke aanvulling zijn op de portefeuille van de groep van bijna 100 hotels in gebruik en in ontwikkeling in 32 Afrikaanse landen.

Algiers is het politieke, economische en culturele centrum van het grootste land van Afrika. Het is een kosmopolitische stad met een prominente ligging aan een baai langs de mediterrane kustlijn. Algerije zelf vertoont nog steeds een piek in het toerisme. Volgens het WTTC wordt verwacht dat de internationale aankomsten in 2027 4,5 miljoen mensen zullen bereiken en dat de directe bijdrage van de reis- en toerisme-industrie aan het BBP tussen 2015 en 2025 met 4,5% per jaar zal stijgen.

Elie Younes, Executive Vice President & Chief Development Officer, Radisson Hotel Group: “We zijn blij dat we ons 2de hotel kunnen toevoegen aan Algiers, de hoofdstad van Algerije en het grootste stedelijke gebied van Afrika, met de introductie van ons Scandinavisch geïnspireerde Radisson hotelmerk. Algerije is voor ons een groeimarkt in Afrika en Algiers is een belangrijke stad voor de uitbreiding van onze hotels. Dit nieuwe hotel vormt een aanvulling op het Radisson Blu Hotel, Algiers Hydra, dat vorige maand zijn deuren opende. Op de Algerijnse markt is er een beperkt kwaliteitsaanbod en onze mensen en merken zullen ongetwijfeld bijdragen aan de transformatie van het horecalandschap in dit veelbelovende land”. Tahar Hadj Moussa van Bay Invest Company SARL, hoteleigenaren : “We zijn vereerd om samen te werken met Radisson Hotel Group en geloven dat het merk perfect geschikt is om te voldoen aan de behoeften van de Algerijnse horecasector in het hoogwaardige segment, maar ook dat het de sector zal verbeteren met de wereldberoemde normen van Radisson Hotel Group op het gebied van gastvrijheid”.

De opening van het nieuw te bouwen Radisson Hotel La Baie d’Alger, ideaal gelegen in de wijk El Hamma, is gepland voor 2022. Het ligt binnen het handbereik van vele beroemde vrijetijdsattracties zoals de Botanische Tuin van El Hamma, het Martelaarsmonument en het Bardo National Museum of Prehistory and Ethnography. Het ligt ook dicht bij de haven van Algiers, Algerije’s historische belangrijkste haven voor de maritieme handel.

Het hotel met 184 kamers – standaardkamers, junior suites en suites – biedt de echte Radisson-ervaring in rustgevende ruimtes. Gasten kunnen genieten van de lokale en internationale keuken in het moderne restaurant, de hele dag worden lichte snacks en verfrissende drankjes in de lobby lounge aangeboden. De 308 m² vergader- en evenementenruimte bestaat uit 5 ultramoderne vergaderzalen en een conferentieruimte. Tot de vrijetijdsvoorzieningen behoren ook een volledig uitgeruste fitnessruimte en een spa. Het hotel ligt 17 km ten noordwesten van de internationale luchthaven van Algiers, die gemakkelijk bereikbaar is via het hoofdwegennet.