Raffles Moscow hotel

Kievskaya Ploshchad Group of Companies en Accor kondigen de ondertekening aan van het Raffles Moscow hotel.

 

Kievskaya Ploshchad Group of Companies en Accor, een wereldleider op het gebied van gastvrijheid, kondigen de aanstaande opening aan van een luxe hotel in het hartje Moskou. Dit vlaggenschiphotel, gelegen naast het Kremlin, zal worden beheerd onder het prestigieuze merk Raffles Hotels & Resorts en naar verwachting in de tweede helft van 2022 worden geopend,. Het wordt meteen het eerste Raffles hotel in Rusland.

Deze ongekende 64.000 m² “stedelijke oase” wordt gevestigd op het ontmoetingspunt van het iconische stadspark Zaryadye, de historische Varvarka-straat en het Slavischeskaja-plein. Het adembenemende uitzicht vanuit het pand omvat het Rode Plein, het Kremlin ensemble met inbegrip van de pittoreske kathedraal van Vasily de Gezegende en bezienswaardigheden van de historische wijk van Moskou. Gasten hebben direct toegang tot het modernste park van de stad, Zaryadye, en de nabijgelegen concertzaal.

Tijdens het eerste conceptontwerp en de oplevering van het Raffles Moscow project was het essentieel om het historische karakter van de omringende gevels te behouden als toonaangevend ontwerp- en ontwikkelingsprincipe van het merk Raffles. Deze aanpak komt ook overeen met de waarden en de belangrijkste prioriteiten van Kievskaya Ploshchad Group of Companies, waardoor het hotelgedeelte naast de oude Kitaygorodskaya Wall zorgvuldig zal worden beheerd. De Britse designstudio Winch heeft het ontwerp van het hotel ontwikkeld.

Raffles Moskou zal alle kenmerken van verfijning, luxe, service en tijdloze sfeer belichamen die geassocieerd worden met het gewaardeerde merk Raffles: een combinatie van elegantie, innovatieve keuken, kunst en cultuur, en haar kenmerkende gracieuze en intuïtieve service.

Dit monumentale Raffles in Rusland biedt 153 prachtige kamers, verdeeld over negen verdiepingen, waaronder 20 twee-slaapkamer suites, 19 junior suites en twee luxe presidentiële suites, elk met twee slaapkamers en een ruim buitenterras met een indrukwekkende oppervlakte van respectievelijk 350 m² en 420 m². Alle kamers van Raffles Moskou hebben een adembenemend uitzicht over de stad, waaronder vier kamers met exclusieve toegang tot het groene buitenterras van de iconische binnenplaats van het hotel.

Sébastien Bazin, Voorzitter en Chief Executive Officer van Accor : : “De komst van het iconische merk Raffles in Rusland is een buitengewoon moment voor Accor. De unieke locatie van het hotel en de legendarische Raffles-service maken het tot een van de meest opwindende openingen van 2022 voor Accor. Het is een voorrecht om samen te werken met Kievskaya Ploshchad Group of Companies en dit nieuwe juweel tot leven te brengen”.

Het toekomstige Raffles Moscow hotel, een spectaculaire gebouw heeft een grote entree via een historische boog, een unieke mozaïek binnenplaats, een SPA-centrum met een echt Russisch bad en meerdere thermische zones, een fitnesscentrum en een 25 meter lang zwembad, schoonheidssalondiensten en uitstekende faciliteiten voor speciale evenementen en zakelijke bijeenkomsten, evenals een exclusieve winkelgalerij.

Raffles Moskou zal beschikken over vijf haute dining restaurants, waaronder drie kenmerkende chef-kok restaurants en een Ladurée bakkerij gerund door de beroemde Russische restaurateur, Alexander Rappoport. De restaurants worden aangevuld met de legendarische Raffles Long Bar, die teruggaat tot het eerste Raffles hotel in Singapore, de thuisbasis van de beroemde “Singapore Sling” cocktail. Het emblematische barconcept, een standaard van de “gouden eeuw van het reizen”, is een prominent kenmerk in Raffles hotels over de hele wereld. Een van de belangrijkste kenmerken van Raffles Moskou wordt een ruim opgezet evenementencentrum met een Grand Ballroom van 730 m², vier vergaderzalen tussen 47 m² en 83 m², en een open ruimte voor buitenevenementen.