Ralf Berendsen, laureaat QL Robbe & Berking zilveren botermes 2016

Tijdens de QL Jaardag op maandag 14 maart 2016 zijn in Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek, De Lutte, de QL Robbe & Berking Zilveren Botermessen aan drie internationale QL-chefs uitgereikt. De zilveren botermessen worden toegekend aan chef-koks die door het gebruik van streek-en seizoensgebonden producten niet alleen hun tafel verrijken, maar ook de lokale economie hiermee ondersteunen. De chefs kennen de herkomst van de producten en hebben zich hierin verdiept. Zo kunnen ze hun gasten op gepassioneerde wijze hierover informeren.

Norbert Mutsaerts, vicevoorzitter van de Raad van Advies van QL Hotels & Restaurants reikte samen met Erik Pabst namens Robbe & Berking de botermessen uit aan Joost Verhoeven (Hotel De Weverij I Restaurant Cordial, Oss Nederland), Ralf Berendsen (Hostellerie La Butte aux Bois, Lanaken, Belgiƫ) en Ludger Helbig (Auberge de Temple, Johannesberg, Duitsland).

Joost Verhoeven wordt aanzien als een der meest beloftevolle jonge chefs van Nederland, hij combineert verfijnde gerechten met frivole desserts en zorgt voor een subtiele dan wel verrassende combinaties.

Ludger Helbig is een uitgesproken volgeling van de Franse haute cuisine die de gerechten een persoonlijke interpretatie meegeeft, door het delicaat gebruik van kruiden, die hij wereldwijd ontdekt, krijgen ze een onweerstaanbare personal touch.

Ral Berendsen zorgt voor een onweerstaanbare klassieke keuken met tal van vergeten en regionale ingrediƫnten. Ralf serveert succulente bereidingen die ondanks complexe smaken, mooi evenwichtig blijven en verrast de fijnproever telkenmale opnieuw met een kleurrijke decoratieve accentjes.