Re-start Greek tourism

De minister-president van Griekenland heeft afgelopen woensdag de herstart van het internationale toerisme aangekondigd. Dit zijn belangrijke data:

– 25 mei: de pendeldiensten naar de eilanden worden hervat. Ook jachten en zeilboten mogen weer naar de eilanden varen.

– 31 mei: einde aan 14-daagse thuisquarantaine voor buitenlandse bezoekers die naar Griekenland komen.

– 1 juni: hotels (die normaliter het hele jaar open zijn), campings en restaurants gaan weer open.

– 15 juni: seizoensgebonden accommodaties en musea gaan open. Internationale vluchten van een aantal landen naar El. Venizelos airport / Athens toegestaan. Interne vluchten zijn mogelijk met Aegean Airlines (1e fase).

– 1 juli: internationale vluchten van een aantal landen naar alle lokale luchthavens toegestaan (2e fase).

– 15 juli: internationale vluchten van alle landen toegestaan (3e fase).

Eind mei maakt de Griekse overheid een lijst met landen met goede epidemiologische kenmerken bekend. Bezoekers van deze landen kunnen in de hierboven genoemde drie fases weer naar Griekenland. Rekening houdend met het feit dat België na 8 juni code oranje opheft. Hou de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken goed in de gaten voor updates.

Om de veiligheid van alle mensen te waarborgen worden er verschillende maatregelen ingesteld. Buitenlandse toeristen hoeven geen test te doen maar in toeristische gebieden vinden er wel steekproeven plaats. Voor elke accommodatie zal er daarnaast een arts en coördinator aangewezen worden. Er zullen ook speciale quarantainegebieden uitgekozen worden per regio. Daarnaast is er voor reizigers, indien nodig, een Griekse transfer naar een gezondheidspost beschikbaar.

Voor updates wat betreft Covid-19 in Griekenland check de Visit Greece website.