Reactief statement! Toeristische dienst van Thailand n.a.v. berichtgeving streetfood Bangkok

Foodstandjes mogen weldegelijk blijven staan

Begin deze week hebben verschillende media een bericht verspreid over het bannen van streetfood in dé stad van streetfood: Bangkok. Maar daar blijkt niets van aan te zijn. “We gaan de streetfood-standjes enkel checken op hygiëne”, zegt Wanlop Suwandee, hoofdadviseur van de gouverneur van Bangkok. “Wie daarvoor slaagt, mag gewoon openblijven.”

De berichten die begin deze week de ronde deden over het bannen van streetfood in Bangkok, kloppen niet. Zo bevestigt zowel de minister van Toerisme als de hoofdadviseur van Bangkoks gouverneur.

Geen verbod, maar een hygiënecheck

“Voor de eigen veiligheid van toerisme in onze stad, gaan we elk voedselstandje checken op hygiëne”, zegt Suwandee. “En mocht dat niet het geval zijn, bieden we ze gratis een voedselhygiënetraining aan. Op die manier zijn we er zeker van dat ze goed voedsel aanbieden.” Een andere factor die meespeelt bij de check-up, is het drukke verkeer in de stad. “Op sommige plekken houdt streetfood het verkeer op. Voor hen gaan we speciale openingsuren implementeren, zodat zowel het verkeer als de streetfood-standjes zelf geen hinder van elkaar ondervinden.”

Dit is een antwoord op de verkeerde nieuwsberichten die eerder deze week in nationale media werden verspreid.