Relais & Châteaux heet 13 nieuwe leden hartelijk welkom tot de exclusieve club

Relais & Châteaux is haar zogeheten ‘’delicious journeys’’ wereldwijd aan het uitbreiden en heet 13 nieuwe leden welkom bij de exclusieve club voor hotels en restaurants. In onder andere de Malediven, Zuid-Amerika, Europa en Afrika omarmen de nieuwe leden de Relais & Châteaux filosofie.

The Nautilus, Baa Atoll, Malediven : The Baa Atoll, het enige door UNESCO erkende biosphere reserve in de Malediven, ligt verborgen op een privé eiland dat onderdeel uitmaakt van the Atoll Islands. The Nautilus bestaat uit verschillende accommodaties, waaronder één midden op zee. De wateren rondom the Atoll Islands zijn een zeer populaire duikspot en door de glazen vloer van het verblijf kun je de onderwaterwereld zien leven. The Nautilus geeft met haar bohemian touch een luxueuze betekenis aan het paradijselijke eiland.

Pujol, Mexico : Chéf-kok Enrique Olvera, dé man in de Mexicaanse gastronomie, zet met zijn mix van minimalistische en geraffineerde gerechten de inheemse ingrediënten en cultuur van Mexico in de spotlights. Pujol is gevestigd in het Polanco district. Mede door de komst van dit restaurant, heeft Mexico een plek bemachtigd op de lijst van meest trendy culinaire bestemmingen.

Nayara Gardens, La Fortuna, Costa Rica : Midden in de rijke wildernis van het Arenal Volcano National Park, vind je het resort the Nayara Gardens. Deze oase staat gegarandeerd voor een unieke ervaring en betovert je met de heldere kleuren van het regenwoud. The Nayara Gardens stimuleren de ecologische balans en doen dit in een buitengewoon prachtige omgeving. Dat je hier tijdens je verblijf volop zult genieten, staat vast.

Pikaia Lodge, Galapagos, Ecuador : Gegrondvest in de krater van een eeuwenoude vulkaan, biedt Pikaia Lodge op 450 meter hoogte een prachtig uitzicht over de Stille Oceaan. Het bouwwerk is de droom van iedere architect en bestaat grotendeels uit glas en vulkanisch gesteente. Het gehele resort zorgt voor een luxe en milieuvriendelijke beleving op zich en met een privé jacht kan je op avontuur langs prachtige stranden om de rijke fauna van de Galapagos eilanden te ontdekken.

Stock Exchange Hotel, Manchester, VK – Opent in november 2019: Dit unieke gebouw dat ooit diende als pand voor de Manchester Stock Exchange, is een ode aan de Engelse architectuur. Dit pand wordt omgebouwd tot luxueus hotel. Stock Exchange Hotel heeft 40 kamers, twee karakteristieke suites en een adembenemend penthouse van 325 vierkante meter. Het gebouw uit 1906 is recentelijk gerenoveerd en in een geheel nieuw jasje gestoken door design studio Autoban. Het levendige restaurant met bijbehorende bar worden het kloppende hart van het hotel en zal worden gerund door chef Tom Kerridge. Vlak onder de grote koepel, die vroeger diende als centrale hal van de Stock Exchange, kun je genieten van zijn culinaire gerechten.

Le Jules Verne, Parijs, Frankrijk – Heropend in juli 2019 : Het wereldberoemde restaurant Le Jules Verne, een Parijse klassieker op de tweede verdieping van de Eiffeltoren, is per 1 juli j.l. lid geworden van Relais & Châteaux. Onder leiding van driesterren chef Frédéric Anton, die ervaring heeft opgedaan bij Le Pré Catelan en de felbegeerde titel “Meilleur Ouvrier de France” draagt, heeft het exclusieve restaurant een nieuwe start gemaakt met een compleet nieuw interieur samengesteld door architect Aline Asmar d’Amman. De combinatie van zijn culinaire creaties en de karakteristieke architectuur van de Eiffeltoren, maakt van Le Jules Verne een gastronomisch genot met een culturele twist.

La Maison des Têtes, Colmar, Elzas, Frankrijk : In het centrum van de Elzas, in Colmar, vind je dit historische monument geheel in Renaissance stijl. La Maison des Têtes dankt haar naam aan de 106 hoofden die uit de gevel zijn gehouwen. Het hotel is een perfecte balans tussen historische en moderne sferen. De klassieke brasserie en het sterrenrestaurant Le Girardin, staan garant voor culinaire perfectie.

Restaurant Le Pré, Clermont-Ferrand, Auvergne, Frankrijk : Le Pré hotel-restaurant in Durtol, vlakbij de stad Clermont-Ferrand, serveert rijke gerechten met natuurlijke ingrediënten uit de omgeving. Sterrenchef Xavier Beaudiment selecteert iedere ochtend de beste kruiden die groeien aan de voet van de vulkaan Puy de Dôme.

Hôtel Richer de Belleval, Montpellier, Hérault, Frankrijk – Opent begin 2020. In het hart van de historische stad Montpellier en grenzend aan Place de la Canourgue, vind je Hôtel Richer de Belleval. Jacques en Laurent Pourcel zorgen voor een geheel nieuwe styling waarbij het iconische gebouw volledig in tact blijft. Het historische en monumentale gebouw dat stamt uit de 17e eeuw, wordt volledig getransformeerd tot hotel en wordt de uitvalsbasis van het nieuwe gastronomische restaurant van de gebroeders Pourcel. Zet je maar vast schrap voor een uitzonderlijke beleving.

Restaurant Frederikshøj, Aarhus, Denemarken : Met een typisch Scandinavisch modern en minimalistisch interieur, biedt restaurant Frederikshøj een prachtig panoramisch uitzicht over zijn eigen tuinen, het Thor woud en de baai van Aarhus. Michelin sterrenchef Wassim Mohammad Hallal belooft met zijn gerechten een culinair avontuur waarbij Nordic Nouvelle Cuisine wordt gecombineerd met de typische Franse keuken.

Château de Vignée, Villiers-sur-Lesse, Wallonië, België – Opent in oktober 2019. Chef Kwinten Boelen heeft onlangs een 18e-eeuws Château in de Belgische Ardennen overgenomen en zal de komende periode het gehele interieur opfrissen. Château de Vignée zal daarmee heropenen met 25 prachtige kamers en een zwembad met bijbehorend wellness gedeelte. Ook zal chef Kwinten Boelen zijn typische Belgische culinaire creaties nieuw leven in blazen met ingrediënten uit eigen moestuin en presenteren in Arden restaurant.

Walliserhof Grand-Hotel & Spa, Saas-Fee, Zwitserland – Opent in december 2019. Het gerenoveerde Walliserhof Grand-Hotel & Spa in Saas-Fee, is een holistische bestemming in de Zwitserse Alpen. Met de moderne en door de natuur geïnspireerde kamers, het culinaire restaurant en de prachtige spa, zorgt het nieuwe Walliserhof Grand-Hotel & Spa ervoor dat je je als herboren voelt zodra je hier binnenstapt. Het hotel ligt op 1.800 meter hoogte in het Saasdal en is omringd door dertien rustieke bergtoppen zoals een 3.500m hoge gletsjer, die garant staat voor skiplezier het hele jaar rond.

Mpala Jena Camp, Zambezi Park, Zimbabwe : Mpala Jena Camp is een ideaal wanneer je het dierenrijk van Zimbabwe wilt ontdekken vanuit een prachtige accommodatie. De natuurlijke waterbron die aan het resort ligt, zorgt voor een unieke Afrikaanse sfeer. Het kamp bevindt zich in het Zambezi National Park en de vier witte canvas tenten liggen verborgen in de schaduw van eeuwenoude bomen. Elke tent heeft een eigen terras met privé zwembad en adembenemend uitzicht over de Tranquil River. Vlakbij de Victoria Falls, is deze ecolodge een paradijselijk plek voor iedere natuurliefhebber.

Relais & Chateaux: de harde cijfers

Relais & Châteaux, opgericht in 1954, is een vereniging van unieke hotels en restaurants die wereldwijd unieke gastronomische en reiservaringen bieden.

Aantal leden wereldwijd : 571 – Aantal landen actief : 69 – Aantal hotel-restaurants                              478 – Aantal restaurants zonder hotel : 91 – Aantal hotels zonder restaurant                       2 – Aantal leden met Michelin ster(ren) : 222 – Totaal aantal Michelin sterren                     365

Relais & Châteaux leden streven ernaar de rijkdom en de diversiteit aan restaurants en de tradities van het gastheerschap over de hele wereld te beschermen, te respecteren en te promoten. Deze waarden hebben zij opgenomen in de Vision, die in november 2014 werd aangeboden aan UNESCO. www.relaischateaux.com