Relais & Châteaux: nieuwe leden

Deze maand verwelkomt Relais & Châteaux negen nieuwe leden. Van afgelegen hotels in het hart van hun lokale gemeenschap tot gastronomische restaurants die zich strikt richten op lokale, seizoensgebonden producten. Deze uitzonderlijke eigendommen bieden reizigers een schat aan nieuwe horizonten om te verkennen. Maak kennis met deze negen nieuwe leden uit heel Europa en Canada, die toetreden tot het Relais & Châteaux-netwerk. De leden van Relais & Châteaux delen dezelfde kenmerken: ze zijn allemaal eigendom van onafhankelijke hoteliers, chef-koks en eigenaars. Zij willen allen hun passie voor het vak en het streven naar authenticiteit met hun gasten delen.

Dyvig Badehotel, Nordborg- Nordburg, Denemarken: Het Dyvig Badehotel ligt tussen een weelderig landschap en de Baltische Zee in op het eiland genaamd ‘Als’ in het zuiden van Denemarken. Het kleine hotel – met slechts 17 kamers en 4 suites – staat in verbintenis met rust door de ligging aan het water. Het is een plek om te ontsnappen aan de drukte van het leven en, wellicht, aan de tijd zelf. De chef-kok, Christianre Lebech, stelt seizoen menu’s samen voor het gastronomische restaurant met de nadruk op lokale producten, in het bijzonder zeevruchten. De brasserie van het hotel biedt typisch Deense specialiteiten, zoals de stjerneskud, of ‘vallende ster’ open sandwich.

Kasteel Thornbury- Gloucestershire, Engeland: Het trotseren van Hendrik VIII: dat was de ambitie van Edward Stafford, hertog van Buckingham, die kasteel Thornbury liet bouwen in het zuidwesten van Engeland. Dit imposante herenhuis is een glorieus voorbeeld van Tudor-architectuur, en zijn trotse silhouet getuigt van een bijna originele uitstraling. Het is een uitnodiging om te genieten van sereniteit met een vleugje Brits erfgoed, in kamers die de koninklijke familie waardig zijn. Chef Carl Cleghorn bereidt groenten uit de eigen tuinen van het kasteel en betrekt producten van de plaatselijke boerderijen. Hij biedt een menu met traditionele gerechten en vegetarische opties.

Ballynahinch Castle- Connemara, Ierland : Met een laaggebergte op de achtergrond, groene bossen rondom en het kalme water van de rivier de Owenmore dat beneden stroomt, is Ballynahinch Castle zo mooi als een ansichtkaart. Dit kasteel in het westen van Ierland levert de wonderbaarlijke prestatie zowel majestueus als gastvrij, geraffineerd en toch eenvoudig te zijn. De grote boogramen van de gezellige kamers bieden uitzicht op het Ierse platteland alsof het landschapsschilderijen zijn. De chef-kok, David Bodas Gutierrez, combineert zijn kennis van de traditionele keuken met zijn kennis als voedingsdeskundige, en bewijst bij elke gelegenheid dat de gastronomische keuken ook heerlijk uitgebalanceerd kan zijn.

Aïda Hotel & Spa- Crans-Montana, Zwitserland : Bezoekers van dit hotel, voorbehouden aan volwassenen, ontdekken een prestigieus chalet met 18 onlangs gerenoveerde en ruime suites die een adembenemend uitzicht bieden over de Zwitserse Alpen en het skigebied van Crans-Montana. De spa valt ook op door zijn grote open ruimtes: het biedt 300 m2 wellness, ideaal na een dag wandelen of skiën. De met een Michelinster bekroonde chef-kok Franck Reynaud houdt van zijn streek en brengt naast vele andere specialiteiten, het beste van de traditionele smaken naar boven in zijn eekhoorntjesbroodpudding en truffelaardappelpuree. De opening staat gepland voor december 2021.

Maison Décotterd- Montreux, Zwitserland : Dit gastronomische restaurant in het hart van de Zwitserse Rivièra is gevestigd in het voormalige hotel Bellevue, in het hart van de prestigieuze horecaschool van Glion. Het biedt een subliem panorama over het meer van Genève en de Alpen in een Belle Époque-sfeer die past bij de prachtige stijl van het gebouw. Met twee Michelinsterren heeft chef-kok Stéphane Décotterd zich sinds 2018 toegelegd op het sourcen van volledig lokale ingrediënten. Elke ochtend gaat hij op pad om verse kruiden te verzamelen om snoek, zeelt en char op smaak te brengen. Dit als onderdeel van een benadering van koken die hij beschrijft als “resoluut verantwoordelijk en gedurfd, maar nooit vast, net als het water van het meer dat me zo inspireert.”

Alex Meer van Zürich- Zürich, Zwitserland : Dit hotel biedt een onvergelijkbaar uitzicht over het Meer van Zürich, en lijkt inderdaad op het water te zweven. De 43 moderne studios en penthouses zijn prachtig licht, met grote ramen en een elegant, gestroomlijnd interieur in lichte kleuren. In het restaurant probeert chef-kok Michael Schuler zoveel mogelijk ingrediënten “van de boerderij naar de tafel te brengen”, door voedsel uit de moestuin van het hotel te combineren met smaken van over de hele wereld. Hotel Alex Lake is lid van de Zwitserse groep The Living Circle, net als het Relais & Châteaux etablissement Castello del Sole in Ascona. Het respecteert de natuur met zijn ecologische benadering en streeft ernaar om tegen 2023 geen plastic meer te gebruiken.

Brindos, Lac & Château- Anglet, Frankrijk : Château de Brindos, op slechts enkele minuten van de luchthaven van Biarritz, is onlangs gerenoveerd en zal naar verwachting in het voorjaar van 2022 heropend worden. Van de ontvangstruimten tot elk van de 29 kamers en suites bevestigt het met trots zijn Spaanse en Moorse identiteit en houdt het de feestelijke sfeer in ere die de plek sinds het prille begin heeft gecultiveerd. Het privémeer van 12 hectare is niet alleen perfect voor bezinning: het biedt ook onderdak aan tien drijvende suites, elk een dromerig toevluchtsoord. Twee zwembaden, een binnenzwembad, een buitenzwembad en een grote spa maken het plaatje compleet. Het restaurant serveert Baskische gerechten, kaas en wijn, maar ook verse producten van de Atlantische kust.

Restaurant Saisons- Lyon, Frankrijk : In het hart van een eeuwenoud park in het westen van Lyon ligt Château du Vivier, waar Restaurant Saisons is gevestigd. Het etablissement is een uitstalraam voor Institut Paul Bocuse, een prestigieuze internationale school voor hotelmanagement en de culinaire kunsten. Het getalenteerde jonge team van Saisons wordt geleid door driesterren chef Florian Pansin, samen met de Meilleur Sommelier de France Gaétan Bouvier, en de Meilleur Ouvrier de France Davy Tissot, winnaar van de Bocuse d’or 2021. Zij geven hun deskundigheid en enthousiasme door aan de talenten van morgen, verspreid over 70 verschillende nationaliteiten. Samen bieden zij een ontroerende culinaire ervaring: de ingrediënten van het moment – zoals de naam van het restaurant al doet vermoeden – worden geselecteerd bij de beste lokale boeren of uit de moestuin van het restaurant, en vergezeld van uitzonderlijke wijnen om fijnproevers die op zoek zijn naar een combinatie van traditie en moderniteit in vervoering te brengen.

Stonehaven Le Manoir- Sainte-Agathe-des-Monts, Canada : Dit is het Canada van uw dromen, waar bossen en meren in elkaar overgaan: de Stonehaven is een bastion van elegantie in het hart van de Laurentides. Het hotel werd in 1908 opgericht en onlangs gerenoveerd om de Art-Deco stijl van de beginjaren te benadrukken. De Italiaanse tuin is een van de kroonjuwelen van Québec, en elk van de 34 ruime maar gezellige kamers is al even idyllisch. In het restaurant combineert de Franse chef-kok Éric Gonzalez verse, lokale producten met de klassieke specialiteiten van zijn geboorteland.

Relais & Châteaux, opgericht in 1954, is een vereniging van 580 unieke hotels en restaurants over de hele wereld, eigendom van en uitgebaat door zelfstandige ondernemers – in de meeste gevallen families – verenigd door een passie voor hun vak en de wens om een authentieke band met hun gasten tot stand te brengen. Aanwezig op alle vijf continenten: van de wijngaarden van Napa Valley en de Franse Provence tot de stranden van de Indische Oceaan. Het biedt een kennismaking met een levensstijl geïnspireerd door de plaatselijke cultuur en een unieke duik in de menselijke geschiedenis. Relais & Châteaux nodigt reizigers uit alle hoeken van de wereld uit om te genieten van “heerlijke reizen”, te proeven van de onnavolgbare levenskunst die geworteld is in elke lokale cultuur en om unieke en onvergetelijke ervaringen te delen. Relais & Châteaux-leden worden gedreven door de wens om de rijkdom en diversiteit van de keukens en gastvrijheidstradities over de hele wereld te beschermen en te promoten. www.relaischateaux.com