Restaurant De Stempel – Babberich

Een deel van het Nederlands-Duitse grensgebied van de provincie Gelderland en inzonderheid de Veluwe wordt overheerst door de Rijn en talloze bijriviertjes. De majestueuze stroom zal zich even verderop splitsen in de Waal en de Rijn, maar zorgt eveneens voor een aantal beddingen van de Oude Rijn.

Op slentertempo met de wagen doorkruis je pittoreske dorpjes, prachtige landbouwgebieden en word je geconfronteerd met een intense stilte en regionale authenticiteit. Op een van onze uitstappen ontdekten we restaurant De Stempel, op het eerste zicht een zaak met leuk terras en fraaie tuin. Bij nader toezien bleek het een laagdrempelig familierestaurant waar kinderen kunnen spelen in de hen toegemeten speelkamer, in de tuin bij de speeltoestellen terechtkunnen maar evenzeer kunnen kennismaken met het dierenverblijf.

Het restaurant bevindt zich aan de dijk in de uiterwaarden van de gemeente Zevenaar deelgemeente Babberich. De naamgeving van het prachtige pand verwijst naar een voormalig grenscafé. De Duitse grens ligt immers op amper een steenworp afstand, hier kreeg je vroeger een stempel in je paspoort wanneer je van Nederland naar Duitsland wou of omgekeerd. De rijke geschiedenis van het pand is trouwens terug te vinden in vele foto’s die aan de muren werden opgehangen. De weidse omgeving en de goede bereikbaarheid transformeren het restaurant trouwens tot een pareltje waar men kan genieten van een familiale keuken na een deugddoende wandeling of een frisse en winderige fietstocht. Na enkele jaren leegstand heeft een jong ondernemerskoppel beslist deze uniek locatie opnieuw tot een stevige publiekstrekker uit te bouwen.

De Stempel heeft ruimte zat die de uitbaters willen benutten voor de uitbouw van het restaurant maar om het eveneens open te stelen voor feesten, partijen en bedrijfsuitjes. Meerdere arrangementen werden opgezet en genieten erg veel bijval. De uitdagende en interactieve arrangementen kunnen in onderling overleg worden uitgebreid of aangepast, zodat voor beide partijen een win-win situatie ontstaat die iedereen tevreden stelt.

In de regio Montferland, Liemens en Emmerich am Rein zijn meerder fiets- en wandelpaden, terwijl de prachtige omgeving en regionale bezienswaardigheden de verkenning van de regio tot een waardevolle ontdekking ombuigen. De samenwerking met de diverse VVV’s zorgt ervoor dat je er beslist terugkeert.

Op de kaart worden naast een aantal klassiekers ook diverse streekproducten gepresenteerd o.m. het ijs van Ijsboerderij De Steenover. Bovendien houdt men rekening met een aantal dieetnormen o.a. glutenvrije voeding, lactosevrij of zoutarme bereidingen.

De kaart werd opgebouwd rond twee specifieke producten, enerzijds pannenkoeken en anderzijds hamburgers. Pannenkoeken zijn er in zoete en hartige klassiekers naast die huisspecialiteiten die een volwaardige maaltijd vormen. Pannenkoeken de Stempel krijgen spek, champignon, ui, cheddarkaas en pulled pork mee, de zalm Pannenkoeken o.m. gerookte zalm bieslook crème, kappertjes en ijsbergsla.

De hamburgers worden geserveerd met coleslaw, friet, mayonaise en ketchup. Je hebt keuze uit een witte of bruine bol die als hamburger De Stempel met Schots rundvlees met pulled pork, cheddar, krokante uiringen, sla en tomaat worden aangeboden. Varianten zijn de hamburger classic, hamburger XXL, Fishburger of kipburger en de hamburger healhty, een groenteburger met sla, tomaat en pesto roomkaas. Tussen de traditionele klassiekers o.m. slibtongetjes, caesersalade, liemens pannetje en biefsteak friet.

Wij werden bij onze proeverij verrast met gerookte zalm op toast met knapperige sla en een rundscarpaccio met pijnboompitten, parmezaan, rucola en pesto en een weelderige caesarsalade met gerookte kip, spek, ei, ansjovis, croutons en knoflookdressing. Globaal geen gastronomische maaltijd maar dit was geenszins de bedoeling van de proeverij, maar wel leuke en verse ingrediënten die de uitstraling van dit familierestaurant vorm en gestalte geven. Beslist een aanrader.

Restaurant De Stempel – Emmerichseweg 4 – 6909 DE Babberich

Tel 31 316 245 640 – www.restaurantdestempel.nl

Gesloten op maandag en dinsdag

Open woensdag tot vrijdag vanaf 16 uur, op zaterdag en zondag vanaf 11 uur.

Culinaire commentaren:

Tasted:           2 minutes

attente bediening

leuke locatie

verse en smaakvolle ingrediënten