Restaurant De Wanne – Parkhotel De Wiemsel – Ootmarsum

Het Parkhotel De Wiemsel in Ootmarsum beschikt over een leuk en luchtig maar vooral stijlvol en lekker restaurant. Het verhaal van De Wanne gaat van start in 1978 in dit aantrekkelijke Drents dorpje.

Het restaurant kent ups en downs, maar bouwt gestaag aan zijn imago, facet dat na 10 jaar met een Michelinster wordt bekroond. In de vroege 90-er jaren kunnen de exploitanten van een hotel in de buurt, de uitbaters van het restaurant overhalen om zich in het hotel te integreren, waardoor nieuwe mogelijkheden zich aanbieden. De vlotte integratie gaat echter gepaald met het verlies van de Michelinster. Toch kan chef Stefaan Bekhuis de vele gasten van het hotel, met dagverse ingrediënten en gevarieerde seizoensgebonden en lokale producten, de gasten bekoren en een leuke kaart uitbouwen. Sfeer, charme en gemoedelijkheid krijgen voorrang op de louter gastronomische vereisten al blijft de kaart erg creatief en beslist aanlokkelijk.

De teloorgang van het hotel heeft vanzelfsprekend gevolgen voor het restaurant. Maar de nieuwe exploitanten van het hotel herstellen de tradities van chef Stefaan Bekhuis en hij kan een nieuwe kaart opbouwen.

Restaurant De Wanne biedt inderdaad binnen het Parkhotel De Wiemsel een dubbele zaal met leuke foyer en bar evenals een ruim terras, elementen die mede de aantrekkingskracht van het Parkhotel vergroten, maar bij mooi weer een pluspunt voor het restaurant betekenen. Diversiteit en dagverse ingrediënten zijn voor chef Stefaan meer dan ooit een must. Hij is nog steeds een gedreven en idealistische chef die ernaar uitkijkt om zijn gasten te verrassen zonder permanent rekening te moeten houden met de pertinente sterrendruk.

Dit neemt niet weg dat het sfeervolle decor wordt aangekleed met tafels met gesteven tafelkleden, leuk bestek en dito glaswerk, maar tevens door makkelijk en vlot zittend meubilair.

Wij kozen bij onze proeverij voor het 4-gangenmenu, 27€, en werden verrast door de creatieve presentaties in perfect evenwicht met een uitgebreid smaakpatroon. Bij het aperitief van ons ontdekkingsmenu een mooi knapperig proevertje van gerookte paling, een eigentijdse maar leuk ziltige oestercreatie en een hapje van zeebaars met crème van zeekraal.

Als voorgerecht serveerde Stefaan een mooie gerookte rib eye met gebrande geitenkaas en een appel/notendressing, een leuke en lekkere presentatie met mooie naam al vertoonde de rib eye opvallend veel vergelijking met wat wij ook wel eens als filet d’anvers durven omschrijven. Als eventueel alternatief suggereert de chef een gravel lachs met komkommer variaties en nori crumble. De oosterse bouillon met boekweit noodels was heerlijk dampend en zeer lekker.

Als hoofdgerecht een gebraden kalfslende met gebakken aardappelpuree, bloemkool en jus van sjalotten. Mals en mooi rosé gehouden vlees met een verrassende en leuke variaties van bloemkool. Jammer dat het geheel ietwat werd oversausd, minder saus en extra portie in een apart kommetje was wellicht een betere oplossing.   Ook hier is er in de vorm van aan traditionele bouillabaisse met diverse vissoorten en minikrieltjes een alternatief voorzien.

Het geheel wordt in principe afgesloten met een mousse van banaan, gemarineerde appel, whisky ijs en tuille van vanille. Wij deden evenwel een beroep op het alternatief en kregen een ruime Hollandse kaaswagen aangeboden met tal van koekazen, geiten- en schapenkazen. Zachte smeuïge kazen, maar ook pittige en harde variaties die met een leuk assortiment van wortel- en notenbrood een mooie afsluiter vormde van een gezellige maaltijd.

Restaurant De Wanne – Winhoflaan 2 – 7631 HX Ootmarsum

Tel 31 541 79 10 19 – www.parkhotel-dewiemsel.nl

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  3 minutes

gezellig restaurant – annex pianobar

aandacht voor lokale ingrediënten

frisse, decoratieve presentaties

verrassende smaakaccenten