Restaurant Loungeatude – Louvain-la-Neuve: Ideale BAB’L-ruimte

Aan de rand van universiteitsstad Louvain-la-Neuve, in een prachtige groene omgeving, ben je welkom in LOUNGEATUDE, een restaurant waar je de tijd kunt nemen om te leven, jezelf kunt zijn en tot rust kunt komen. Een ideale plaats voor een ontmoeting, met mooi gedekte tafels en een geraffineerde inrichting. Loungeatude is echter veel meer dan een restaurant, het is een concept bedacht door Paul Van Havere dat tegelijk fungeert als restaurant, salon, ontmoetingsplaats en BAB’L-ruimte voor groepen en ondernemingen.

In 2005 lanceerde Paul van Havere een nieuwe aanpak in de horecasector. Het was duidelijk dat hij een dubbele bedoeling had. Om te beginnen wilde hij, in tegenstelling tot de restaurants in de stad, een kalme, rustgevende sfeer creëren in een groene omgeving. Daarnaast wilde hij dat zijn klanten het restaurantbezoek beschouwden als een echt uitje, een echt plezier. Daarom bedacht hij een plek waar je de volop tijd neemt, niet alleen voor een cocktail, maar ook om van een verzorgde kwaliteitsmaaltijd te genieten, net als thuis. Het concept omvat onder meer een gastvrije en comfortabele salon, compleet met bibliotheek en open haard. Een deel van de tafels is rond de open haard geplaatst. De draaistoelen zijn comfortabel en zijn voorzien van armleuningen.

LOUNGEATUDE opent zijn deuren en wordt het eerste ‘echte’ restaurant in de universiteitsstad Louvain-La-Neuve. De inrichting en aankleding van het gebouw worden grondig onder handen genomen om er een uitmuntend restaurant van te maken, dat tegelijk een gezellige ontmoetingsplaats moet zijn waar men zich totaal kan ontspannen.

Pascal Marcin, een jonge chef-kok met internationale ervaring verwent sinds kort de klanten in LOUNGEATUDE  en lanceert een nieuwe kaart met seizoensgerechten, maandelijkse suggesties en kwaliteit op alle fronten, van het fornuis recht op tafel… Pascal Marcin vertegenwoordigt de generatie van nieuwe chef-koks die de streekkeuken in ere houden en lokale producten gebruiken op een pure en spontane manier. Van idee tot gerecht… Het is altijd het product waaraan het hele keukenteam de grootste zorg besteedt. Wat de dranken betreft is er een ruime keuze aan cocktails en een rijkelijk gevulde wijnkelder. Het personeel is attent en competent en laat je graag de gevarieerde en verrassende kaart ontdekken.

3 ruimten voor een mix van architectuur, aankleding en gezelligheid: “Neem de tijd om te leven”

Toen LOUNGEATUDE in 2005 werd opgericht, lag de focus al stevig op de gezellige inrichting en het comfort van de gasten. Hiervoor werd gekozen voor een gepersonaliseerde en bijzonder comfortabele versiering en inrichting.

In 2010 is er een nieuwe, volledig ingerichte ruimte voor 200 personen in gebruik genomen in de kelderverdieping. Deze is specifiek bedoeld voor werkvergaderingen, seminaries, lezingen, privé-avonden en culturele activiteiten. Vandaar ook de naam: BAB’L ruimte (Business-After Business Lounge). Een prima plek… voor een babbel!

Niet zelden vinden er werkvergaderingen plaats in de salon naast de open haard, of gewoon aan tafel tijdens een snelle lunch. Vaak wordt ook de BAB’L ruimte gekozen voor een privé teambuilding, want deze is uitgerust met alle materiaal dat voor dergelijke ontmoetingen nodig is. Deze BAB’L ruimte lijkt wel wat op de eetkamer en de salon op de benedenverdieping, maar hij biedt plaats aan 200 personen. Al het nodige technische materiaal is aanwezig (projector, reuzescherm, verlichting, wifi, geluidsinstallatie, …).

Voor dit gedeelte van LOUNGEATUDE zijn er diverse huurformules en programma’s. Het is beschikbaar voor alle culturele, privé- en beroepsmatige gelegenheden. Het spreekt voor zich dat de nabijheid van de universiteitswijk van Louvain-la-Neuve en de werknemers van de ongeveer 250 high-tech ondernemingen in de buurt hier een perfect onderkomen vinden.

LOUNGEATUDE is in alle opzichten een ‘toegankelijk’ restaurant. Reserveren kan online (LOUNGEATUDE heeft een eigen app ontwikkeld), je bereikt het vlot want het ligt niet ver van de snelweg E411 Brussel-Namen en parkeren is geen enkel probleem op het grote, gratis parkeerterrein.

LOUNGEATUDE – Scavée du Biéreau 2 (achter de Ferme du Biéreau)

1348 Louvain-La-Neuve – +32 10 45 64 62 – http://www.loungeatude.be