Think Pink België beschermt bevolking tegen COVID-19 met mondmaskerinitiatief

» Think Pink België springt mee op de kar voor de verdeling van mondmaskers op Europees niveau.- » Eén groot roze hart voor België en heel Europa – » Gemeente Oudenburg uit West-Vlaanderen stapt als eerste gemeente mee in het initiatief.

Het grote roze hart van borstkankerorganisatie Think Pink België klopt in deze vreemde coronatijden voor iedereen die zorg nodig heeft. Daarom trekt Think Pink België de verkoop en distributie van stoffen mondmaskers op gang, geproduceerd door Think Pink Europe i.s.m een Italiaans-Belgisch bedrijf. Vanaf volgende week zullen ze dagelijks beschikken over 100.000 mondmaskers die door steden, gemeenten, bedrijven en organisaties kunnen aangekocht worden om te verdelen onder hun inwoners, klanten en leden. 80 % van de opbrengst gaat naar Think Pink België en zo bescherm je niet alleen jezelf tegen COVID-19, maar draag je ook nog je steentje bij aan de preventie van en onderzoek naar borstkanker.

Bescherm jezelf en steun Think Pink

Borstkanker stopt niet. Ook niet in tijden van corona. Om de kwetsbare groep kankerpatiënten niet alleen nu bij te staan maar ook in de toekomst te kunnen blijven steunen, start Think Pink België met de verdeling en verkoop van stoffen, wasbare mondmaskers. Om kwetsbare groepen zoals ouderen en kankerpatiënten te helpen beschermen begint Think Pink Europe nu al massaal met de productie van mondmaskers en dit in samenwerking met een Italiaans-Belgisch bedrijf, met de hoop de schade die COVID-19 aanricht op die manier wel te kunnen indijken. Want wanneer we de draad van het dagelijkse leven binnen enkele weken hopelijk terug mogen oppikken, zullen niet enkel de kwetsbaren in onze maatschappij nood hebben aan mondmaskers. Ook in pretparken, op het openbaar vervoer, aan zee … zullen mondmaskers deze zomer een vertrouwd gezicht worden.

Gepersonaliseerde mondmaskers

Bij een bestelling vanaf 1.000 mondmaskers, kunnen deze bovendien gepersonaliseerd worden met het logo van jouw stad, bedrijf of organisatie, of met een gerichte boodschap. De gemeente Oudenburg uit West-Vlaanderen stapte als eerste stad in Vlaanderen mee in dit verhaal en bestelde voor haar inwoners maskers met daarop de boodschap ‘Oudenburg zorgt voor jou’.

Veiligheid binnen ieders handbereik

Door samen te werken met steden, gemeenten, bedrijven en organisaties, wil Think Pink op relatief korte tijd zoveel mogelijk maskers bij mensen en gezinnen thuis hebben. Wanneer alle steden, bedrijven en organisaties hun klanten en leden van een masker voorzien, kunnen we snel terug met z’n allen genieten van onze vrijheid. Met een verkoopprijs van € 2 per masker, houdt Think Pink veiligheid trouwens binnen ieders bereik. 80 % van de opbrengst gaat naar Think Pink België, een welgekomen bron van inkomsten voor een ngo die haar sponsorprojecten en activiteiten voor deze zomer één voor één gecanceld ziet.

Think Pink-pop-up, Brieven vol liefde en Think Positive-campagne

Naast het mondmaskerinitiatief brengt Think Pink België ook 3 andere projecten in deze uitzonderlijke coronatijden.

Met de Think Pink-pop-up, een virtuele Facebookgroep, moedigt Think Pink iedereen aan om op afstand ‘samen’ aan onze conditie te werken en fysiek en mentaal fit te blijven. Bewegen is immers van groot belang bij de preventie en genezing van borstkanker.

Voor lotgenoten is het uiteraard niet altijd evident om buiten te gaan en te sporten. Daarom draagt Think Pink België ook hen een warm hart toe met het Brieven vol liefde-project. Met dit initiatief kan je als lotgenoot brieven ontvangen of het hart van een lotgenoot verwarmen door zelf een brief te schrijven en zo de eenzaamheid en social distancing iets draaglijker te maken.

In Wallonië lanceerde Think Pink België ten slotte de campagne Think Positive, Think Pink. Bekende gezichten spraken een persoonlijke videoboodschap in. Jij kunt één van die boodschappen aanvragen voor iemand die je nauw aan het hart ligt. Op die manier toon je die persoon dat je aan hem/haar denkt en steun je tegelijkertijd de strijd tegen borstkanker.