Rituals herlanceert The Ritual of Ayurveda

The ancient art of living wisely… Met de herlancering van The Ritual of Ayurveda vervolgt Rituals haar duurzaamheidsreis. In lijn met haar doelstellingen ten aanzien van zero waste en recycling van verpakkingsmaterialen, vindt Rituals het van groot belang om nog meer natuurlijke bestanddelen te gebruiken in bestaande en nieuwe producten. The Ritual of Ayurveda is de eerste complete classic collection met producten die meer dan 90% ingrediënten van natuurlijke oorsprong bevatten

Een evenwichtig bestaan is het principe van Ayurveda, de 5000 jaar oude levenswetenschap. Deze filosofie uit India helpt je gezondheid en welzijn te verbeteren op basis van jouw unieke patroon van energieën, die dosha’s worden genoemd. Ayurveda helpt de dosha’s te reinigen, te voeden en in perfecte harmonie te houden.

In september 2021 introduceert Rituals twee nieuwe producten. The Ritual of Ayurveda Rich Body Oil is de ultieme oplossing voor iedereen die een diep voedende behandeling nodig heeft. De luxueuze formule bevat drie Ayurvedische oliën die bekendstaan om hun intensief verzorgende werking: voedende zoete amandelolie, ontstekingsremmende moringa-olie en vochtinbrengende kokosolie. De formule van de Rich Body Oil bevat 97% bestanddelen van natuurlijke oorsprong en is zorgvuldig samengesteld om je huid optimaal te verzorgen. Het is direct diep vochtinbrengend, beschermt de huid en houdt de huid zacht.

Daarnaast introduceert Rituals The Ritual of Ayurveda Coconut Milk Bath. Baden in melk is een Ayurvedisch ritueel dat het lichaam reinigt, de huid verwent en de zintuigen kalmeert. De Coconut Milk Bath is de huidverzorging die in bad je zintuigen verleidt met een bloemengeur. Het badpoeder bevat kokosmelkextract, rozenextract en een mix van bijzondere plantenoliën. De witte poedertextuur geeft het badwater de dromerige kleur van wolken. Het product is samengesteld uit 99% bestanddelen van natuurlijke oorsprong.

Naast deze innovaties herintroduceert Rituals de bestaande producten in The Ritual of Ayurveda collectie. De verbeterde collectie maakt deel uit van Rituals’ Clean, Conscious and Caring-strategie, cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten van Rituals vóór 2023 bestaan uit 90% bestanddelen van natuurlijke oorsprong. De verpakking is verbeterd in het kader van de zero waste-doelstelling, die Rituals vóór 2025 wil realiseren. The Ritual of Ayurveda is met zorg ontwikkeld om dit doel te ondersteunen en omvat een collectie luxe home- en body care-producten om lichaam, geest en ziel in balans te brengen.

De vernieuwde The Ritual of Ayurveda collectie is vanaf september 2021 verkrijgbaar bij Rituals Cosmetics-winkels, geselecteerde warenhuizen en op RITUALS.com.