Rituals lanceert duurzame shopper

Rituals lanceert de Bag for Good, een stijlvolle shopper van jute en katoen. De duurzame shopper is met de hand gemaakt door de vrouwen die zijn aangesloten bij Tiny Miracles in Mumbai, India. De vrouwen in de Tiny Miracles-gemeenschappen krijgen trainingen en verdienen een eerlijk inkomen met het maken van de tassen. Met het geld dat de vrouwen verdienen, kunnen ze sparen voor de toekomst, investeren, hun kinderen een betere opleiding bieden en uiteindelijk een cyclus van steeds grotere welvaart realiseren.

Iedere geproduceerde en verkochte shopper biedt de vrouwen meer dan alleen een regelmatig inkomen; het geeft hen vertrouwen, vreugde, een dagelijks doel en de kans om zelf keuzes te maken in het leven. Het werk biedt hen daarnaast een fijne en veilige plek waar ze zich vrij voelen en worden gerespecteerd.

Rituals steunt Tiny Miracles sinds 2011. Tiny Miracles is een onconventionele stichting en sociale onderneming die een holistische benadering ontwikkelde om de armste gemeenschappen ter wereld de mogelijkheid te bieden om binnen tien jaar de cyclus van armoede te doorbreken, beginnend bij de Pardeshi- en Aarey-gemeenschappen in Mumbai. Rituals’ filosofie om geluk te vinden in de kleinste dingen sluit naadloos aan bij de missie van de stichting: miracles creëren die geluk brengen in het leven.

De Bag for Good is vanaf 12 augustus 2019 verkrijgbaar bij Rituals Cosmetics-winkels en via RITUALS.com. Prijs: € 5,-.