RIU begon zomerseizoen met openen van 54 hotels in de hele wereld

hotelketen zijn activiteiten in 16 van de 19 landen waar zich de hotels bevinden – • Aan het begin van de maand heropenen Caribe el Riu Palace Bavaro in de Dominicaanse Republiek, Riu Palace Paradise Island op de Bahama‘s, Riu Palace Aruba op Aruba en Riu Dunamar aan de Costa Mujeres, Mexico – • In Spanje zijn er al 20 hotels open en in de eerste twee weken van juli openen ook de hotels in Madeira, Sri Lanka, Mauritius en Marokko – • Alle vestigingen zijn voorzien van veiligheids- en gezondheidsprotocollen die uiteengezet zijn in de post-COVID-handleiding voor hotels van RIU

De hotelketen RIU bereidt zich voor op het zomerseizoen met de heropening van 54 hotels in 16 landen na de stopzetting van het toerisme die veroorzaakt werd door COVID-19. De hotelketen hervatte eind mei op graduele wijze zijn activiteiten in een aantal vestigingen, maar nu het zomerseizoen eraan komt, bieden zij hun klanten meer dan 50 hotels en voorzien zij veel werk en vooral blijdschap nu het internationale toerisme weer op gang komt.

Voor de gemoedsrust van de gasten en werknemers beschikt RIU over strenge veiligheids- en hygiëneprotocollen en vertrouwt erop dat de gasten weer kunnen genieten van hun vakantie op hun favoriete bestemmingen. In Spanje heeft de hotelketen bijvoorbeeld 20 hotels geopend en de eerste nationale en internationale gasten ontvangen op alle bestemmingen waar de hotels gevestigd zijn. De laatste hotels die hun heropening hebben aangekondigd zijn Riu Vistamar, op 3 juli, en Riu Palace Oasis, op 10 juli, op Gran Canaria; en op Mallorca Riu Playa Park en Riu Festival, openen respectievelijk op 12 en 19 juli. Ook in de Portugese Algarve genieten de toeristen weer van Riu Guarana en op 4 juli opent Riu Palace Madeira zijn deuren weer.

Hotel Riu Palace Oasis

In het Caribisch gebied gaan de heropeningen verder op 1 juli met de heractivering van Riu Palace Bavaro in de Dominicaanse Republiek, Riu Palace Paradise Island op de Bahama‘s en Riu Dunamar aan de Costa Mujeres, Mexico. Bovendien opent Riu Palace Aruba op Aruba op 10 juli zijn deuren weer. In Azië heropent Riu Sri Lanka de deuren op 3 juli en vanaf 8 juli hervat op Mauritius hotel Riu Creole zijn activiteiten. Twee dagen later heropenen in Marokko Riu Tikida Dunas, Riu Tikida Palmeraie, Riu Palace Taghazout en Riu Tikida Garden. Aan het eind van de maand is Riu Palace Zanzibar in Tanzania aan de beurt.

Op deze manier heeft de RIU-hotelketen al 54 hotels geopend in 16 van de 19 landen waarin zij actief zijn: Spanje, Duitsland, Costa Rica, Mexico, Verenigde Staten, Bulgarije, Portugal, Ierland, Jamaica, Mauritius, Aruba, Dominicaanse Republiek, Bahama’s, Marokko, Zanzibar en Sri Lanka.

Hotel Riu Palace Aruba

Alle hotels die hun activiteiten hervatten houden zich strikt aan de 17 veiligheidsprotocollen die uiteengezet zijn in de post-COVID-handleiding voor hotels. Deze handleiding is samengesteld door de hotelketen in samenwerking met adviesbureau Preverisk en biedt de maximale veiligheids- en gezondheidsgaranties voor klanten en medewerkers.

Ook heeft RIU een specifiek opleidingsprogramma samengesteld zodat zijn medewerkers deze nieuwe protocollen leren toe te passen. De maatregelen zijn grondig en streng en gaan uit van een beperkte bezetting van de hotels van 50% of 60%, behalve in gevallen met een nog strengere wetgeving, om gebruikers en werknemers maximale gemoedsrust en veiligheid te bieden. Deze maatregelen worden versoepeld zodra de sanitaire autoriteiten nieuwe normen bekend maken.

Voor meer informatie: www.riu.com