RIU hotels presenteert haar nieuwe hotel in Kaapverdië: Riu Palace Boavista

  • Het is de derde vestiging van de Mallorcaanse keten op het eiland Boa Vista en de vijfde in de Afrikaanse archipel – Het hotel, gelegen aan het strand Praia das Dunas, biedt de exclusieve 24-uurs all inclusive service en de verfijning van de Riu Palace-lijn

RIU Hotels heeft onlangs haar vijfde hotel in Kaapverdië geopend en dit is het derde op het eiland Boa Vista: Riu Palace Boavista. In dit hotel heeft de keten in totaal 70 miljoen euro geïnvesteerd. Het 5-sterren hotel ligt in Praia das Dunas en biedt de exclusieve RIU All Inclusive 24uurs service met de verfijning van de elegante Riu Palace-lijn. De opening van dit hotel met 505 kamers, drie zwembaden en een breed gastronomisch aanbod vindt plaats tien jaar na de opening van Riu Karamboa, het eerste hotel van de keten op dit eiland.

De opening van het huidige Riu Palace Cabo Verde op het eiland Sal bekroonde de komst van RIU naar Kaapverdië in 2005 en slechts een jaar later werd het huidige Riu Funana geopend. De CEO van RIU Hotels, Luis Riu, zag vanaf zijn eerste bezoek het grote potentieel van deze bestemming vanwege het natuurschoon en de stranden, maar vooral vanwege de rust, het exotische en het charisma en de levensvreugde van de bewoners die overal op de eilanden de sfeer bepalen. De grote inzet van RIU voor deze bestemming heeft ertoe geleid dat er nu in totaal 5 hotels zijn, die samen goed zijn voor 3.480 kamers en hebben 2.500 medewerkers. Elk jaar ontvangen de RIU hotels op Kaapverdië meer dan 235.000 gasten en het totaal aan investeringen in de eilanden bedraagt meer dan 340 miljoen euro.

“Kaapverdië is een unieke ervaring geweest. We hadden te maken met alle mogelijke logistieke en infrastructurele uitdagingen. We zijn die aangegaan met de inmiddels opgebouwde ervaring en de wil van Kaapverdië om de toeristische industrie te ontwikkelen. En we hebben onze schouders eronder gezet met het hele team. Vandaag kunnen we zeggen dat we een uitstekend, professioneel team hebben dat het gebrek aan ervaring overwonnen heeft met enthousiasme en de wil om te leren. Het nieuwe hotel wordt dan ook gerund door lokale medewerkers die professioneel zijn gegroeid in onze hotels op Sal en Boa Vista en die nu het niveau hebben om de verschillende afdelingen van een hotel in deze categorie te openen en te managen. En dat is iets waar ik bijzonder trots op ben. De Kaapverdianen hebben vanaf de eerste dag de harten gestolen van onze gasten. Toen wij in 2005 ons eerste hotel bouwden, verwachtte niemand het succes van deze bestemming. Dat geeft ons voldoening en vernieuwd onze wens in te zetten op Boa Vista en Kaapverdië”, legt Luis Riu uit.

De 505 kamers van Riu Palace Boavista zijn perfect uitgerust met voorzieningen zoals gratis WiFi, een complete minibar en een drankendispenser. Alle kamers hebben een stijl die erin slaagt om de klassieke verfijning van de Riu Palace-lijn te combineren met de rust en soberheid die het meubilair met eenvoudige lijnen en aardse en blauwe tinten uitstraalt. Daarnaast biedt het hotel meer dan honderd Swim-up Double rooms, een exclusief kamertype met een privézwembad.

Zoals gebruikelijk in de hotels van de Riu Palace-lijn, is het gastronomisch aanbod zo geselecteerd dat het aan de meest veeleisende smaken en behoeftes kan voldoen. Naast het hoofdrestaurant ‘Africa’, dat een uitgebreid en gevarieerd buffet met live cooking biedt, zijn er het fusionrestaurant ‘Krystal’, de Japanse specialiteiten van het themarestaurant ‘Mitsuki’ en het restaurant ‘Sal Rei’, dat ’s avonds de klassieke gerechten van het Steakhouse serveert.

Wat betreft bars heeft Riu Palace Boavista een zeer gevarieerd aanbod. Van twee swim-up bars, ‘Grogue’ en ‘Pontchi’, naar een ‘Sports Bar’, 24 uur geopend, door naar twee elegante bars: de loungebar ‘Kizomba’ en de lobbybar ‘Muscat’. Dit nieuwe RIU hotel heeft ook een klassieker in de nieuwe en gerenoveerde hotels van de Riu Palace-lijn: koffie- en banketcorner ‘Capuchino’.

Het nieuwe hotel biedt ruimte aan kunst in Riu Art, een club voor de kleintjes om zich te vermaken in RiuLand, maar ook een complete fitnessruimte en een uitgebreid scala aan schoonheids- en wellnessbehandelingen in de nieuwe Renova Spa. De gasten kunnen ook genieten van de nachtclub Pacha bij het naastgelegen Riu Karamboa.

De RIU Group hanteert de komende vijf jaar een ambitieuze expansiestrategie met de focus op nieuwe bestemmingen, met name Azië en grote wereldsteden waar zij Riu Plaza stadshotels wil vestigen. De hotelketen, met meer dan 65 jaar geschiedenis, kenmerkt zich door een sterke betrokkenheid bij hun bestemmingen middels investeringen in langlopende projecten waar de lokale gemeenschap bij wordt betrokken door het inkoop-, werkgelegenheids- en duurzaamheidsbeleid. RIU investeert ook in de ontwikkeling en verbetering van een duurzame bedrijfsvoering. Bij alle projecten is respect voor het milieu en de lokale omgeving en cultuur leidend. www.riu.com