RIU hotels & resorts en Nakheel ontwikkelen in Dubai een nieuw logement concept

De RIU-hotelketen werkt samen met het bouwbedrijf Nakheel voor het ontwikkelen van een resort van 750 kamers op de Deira eilanden. Dit project zal het eerste RIU hotel in het Midden-Oosten zijn en het eerste strand resort met het “All Inclusive 24 uur” in Dubai.

RIU Hotels & Resorts kan de stad Dubai toevoegen aan haar portfolio dankzij de overeenkomst met Nakheel, een van de grootste aannemers van het Midden- Oosten, om op de Deira eilanden een nieuw RIU Resort van 750 kamers te realiseren. Het 4-sterren hotel zal direct aan het strand liggen en de gerenommeerde All Inclusive 24 uur van RIU bieden. Het wordt het eerste strand resort met deze service in de stad Dubai en bovendien een van de grootste wat betreft het aantal kamers. Het hotel maakt deel uit van een groot project om vier eilanden van het Deira-district te veranderen in een ijkpunt voor toerisme en amusement en zal onder meer een grote shoppingmall, design torens, een amfitheater voor 30.000 personen en een jachthaven omvatten.

Luis Riu, lid van de Raad van Bestuur van RIU Hotels & Resorts, benadrukte “dat de ondertekening van dit project een buitengewone uitdaging betekent en een grote impuls vormt voor RIU als begin van een nieuwe fase in een gebied van de wereld waar wij nog niet vertegenwoordigd zijn. Wij zijn zeer trots dat wij kunnen rekenen op een zeer ervaren compagnon als Nakheel voor het realiseren van dit ambitieuze project. Dubai heeft zich ontwikkeld tot een van de grote motoren binnen de toeristische sector en wij willen dat onze gasten dit samen met ons ontdekken”.  Op zijn beurt liet de president van Nakheel, Ali Rashid Lootah, blijken dat “dankzij deze overeenkomst Nakheel zich kan presenteren aan een van de grootste spelers in de hotelwereld, met een nieuw logement concept, het All Inclusive. Zonder twijfel is dit een mijlpaal en een grote stap voorwaarts in het creëren van een nieuw concept voor familie resorts in het Emiraat, overeenstemmend met de door het bestuur van Dubai ontwikkelde visie op toerisme  voor 2021”.

De Deira eilanden worden ontwikkeld door Nakheel, een van de meest gerenommeerde ondernemingen in de wereld op het gebied van landwinning uit zee, en verantwoordelijk voor de uitvoering van de Palm-eilanden, de drie kunstmatige eilanden in de vorm van een palm voor de kust van Dubai. In totaal wordt hierdoor 40 kilometer toegevoegd aan het grondgebied, waarvan 21 kilometer uit strandlocaties bestaat. Dit partnerschap tussen twee in hun eigen domein leidende bedrijven zal resulteren in een van de grootste ontwikkelingsprojecten in de stad Dubai in de komende twee jaar.

Nakheel is een van de grootste transformatoren en participanten voor het realiseren van de visie die Dubai voor ogen heeft voor de 21ste eeuw: het creëren van een eerste klas bestemming om te leven, te werken en te ontspannen. De portfolio van iconische en innovatieve projecten omvat in de portefeuille voor Dubai uiteenlopende zaken als wooncomplexen, detailhandel, hotelerie en vrijetijdsbesteding. Sommige van hun meest bekende en geprezen projecten zijn onder andere: The World, Deira Eilanden, Jumeirah Eilanden, Jumeirah Village en The Gardens.

De internationale keten RIU heeft haar oorsprong in 1953 op Mallorca, Spanje, met de opening van een klein vakantiehotel van de familie Riu, oprichter en huidig eigenaar in de derde generatie. Het bedrijf concentreert zich op toeristische hotels. Meer dan 70% van de hotels biedt de gerenommeerde All inclusive by RIU service. Met de opening van het eerste stadshotel in 2010 heeft RIU zijn aanbod van producten uitgebreid met een lijn van stadshotels genaamd Riu Plaza. RIU Hotels & Resorts heeft op dit moment meer dan 100 hotels in 19 landen en 28.813 werknemers die elk jaar meer dan 4 miljoen gasten ontvangen.Tegenwoordig neemt RIU de 30ste plaats in tussen de grootste ketens ter wereld, de eerste plaats in Spanje op basis van inkomsten en de derde plaats op basis van het aantal kamers.

www.riu.com