RIU hotels & resorts komt naar Canada

De Spaanse keten bouwt een hotel in de Riu Plaza-stadslijn en investeert ongeveer 100 miljoen dollar in het project.

RIU Hotels & Resorts kondigt de bouw aan van een hotel in de stadslijn Riu Plaza in Toronto, de grootste stad van Canada en het culturele, commerciële en financiële centrum van het land. Het Spaanse bedrijf is van plan om ongeveer 100 miljoen dollar te investeren in het project. Het zal het eerste RIU-hotel in Canada zijn en het maakt deel uit van het hoteluitbreidingsplan in grote steden over de hele wereld.

Het project zal in de avant-gardistische en verfijnde stijl van de Riu Plaza-lijn worden uitgevoerd en bevindt zich nu in de laatste fase van het ontwerp. De opening is gepland in 2021. Het moderne, nieuwe gebouw zal gevestigd zijn in het financiële district van de stad en zal voor tweeledig gebruik zijn. RIU investeert in het gedeelte bestemd voor het hotel met 350 kamers, vergaderzalen, een fitnessruimte, een bar en een restaurant. De bovenste verdiepingen van het gebouw zijn voor residentieel gebruik.

Luis Riu, CEO van RIU Hotels & Resorts verzekert dat de opening van het eerste hotel in Toronto “een grote stap is in het streven naar uitbreiding van de Riu Plaza-hotellijn in de belangrijkste steden van de wereld, waarbij het RIU-merk van de meest traditionele vakantiebestemmingen wordt geïmplementeerd. We hopen dat dit hotel RIU-klanten over de hele wereld zal aantrekken om de stad Toronto met ons te ontdekken. We hopen ook dat de loyale Canadese klanten zullen besluiten om ons stedelijk product te leren kennen. Dit project betekent ook een nieuwe impuls voor de bekendheid van ons merk binnen en buiten Canada”.

RIU Hotels & Resorts is al jaren verbonden met Canada, omdat het een van de belangrijkste markten is voor zijn hotels in het Caribisch gebied, Mexico en Midden-Amerika. Maar pas na de opening van dit nieuwe hotel is Riu ook fysiek in het land aanwezig.

De Riu Plaza-lijn heeft belangrijke projecten gepland voor de komende jaren. De eerste opening komende lente is Riu Plaza España. Dit is het eerste stadshotel van RIU in Spanje in het wordt gevestigd in het emblematische Edificio España in Madrid. In Londen heeft RIU een gebouw gekocht in een van de beste delen van de stad, naast Victoria Station, om een hotel in de stedelijke lijn te openen in 2020. In New York is het tweede Riu Plaza-hotel al in aanbouw en de opening hiervan zal in 2021 zijn.

Toronto is de op vier na grootste stad van Noord-Amerika en wordt beschouwd als een van de beste metropolen ter wereld. Het staat bekend om de CN Tower, die met 553 meter hoogte uitzicht biedt over de hele stad. Thousand Islands of het Royal Ontario Museum zijn enkele van de attracties die bezocht kunnen worden. De stad wordt beschouwd als het centrum van de Canadese cultuur en is gastheer van vele nationale en internationale vieringen, zoals het Toronto International Film Festival, een van de belangrijkste wereldwijd. De nabijheid van de Niagara Falls maakt het welhaast verplicht om dit natuurwonder te bezoeken.

RIU heeft momenteel zes Riu Plaza-hotels wereldwijd en drie in aanbouw: Riu Plaza España, Riu Plaza Londres en het tweede hotel in New York. Het eerste stadshotel opende zijn deuren in Panama in 2010 en sindsdien zijn daar bijgekomen Riu Plaza Guadalajara in Mexico, Riu Plaza Miami Beach, Riu Plaza New York Times Square in de Verenigde Staten, Riu Plaza Berlin in Duitsland en Riu Plaza The Gresham Dublin in Ierland.