RIU opent eerste waterpark in Jamaica

RIU Hotels & Resorts heeft het Riu Ocho Rios hotel volledig gerenoveerd. Het is een spectaculair Jamaicaans resort aan het prachtige strand van Mammee Bay dat oorspronkelijk in 2005 werd geopend. De werkzaamheden bestonden uit de complete renovatie van alle kamers, restaurants, bars en gemeenschappelijke ruimtes en de uitbreiding van de faciliteiten en diensten. Het gehele entertainmentaanbod, inclusief de bars en restaurants, maakt deel uit van de gerenommeerde All Inclusive by RIU 24 Hours service.

De belangrijkste vernieuwing is de introductie van het eerste waterpark van RIU in Jamaica, een attractie waarmee de klanten van de keten in Mexico (Los Cabos, Costa Mujeres en Mazatlán) en in de Dominicaanse Republiek (Punta Cana) al met succes kennis hebben gemaakt.

Bij deze renovatie stond het entertainment tot in het kleinste detail centraal voor de keten, te beginnen met de oprichting van de eerste Splash Water World in het land. Het park ligt in het uitgebreide deel van het hotel, waar ook de conferentiezaal en het kindergedeelte te vinden is. Dit laatste is volledig opnieuw ingericht met toevoeging van een kinderbad met glijbanen. Bovendien beschikt de RiuLand kinderclub nu over een overdekt park dat de kleintjes zal bevallen met zijn glijbanen, labyrinten en ballenbad. Allemaal ontworpen voor het maximale plezier voor gezinnen, die in deze nieuwe ruimte ook een bar tot hun beschikking zullen hebben.

Naast de renovatie van de bestaande kamers zijn bij de uitbreiding van het hotel nieuwe familiekamers gebouwd en het hotel heeft nu in totaal 901 kamers. Ze hebben allemaal gratis WiFi en de nieuwe stijl die RIU introduceert in alle gerenoveerde en nieuw te openen hotels.

Ook het zwembadgedeelte is volledig heringericht, waardoor Riu Ocho Rios nu vijf zwembaden heeft, waarvan twee met swim-up-bar. ‘Riu4U’, de club voor tieners, vult het aanbod voor jongeren aan en het nieuwe gedeelte RiuFit geeft de gasten de gelegenheid hun sportroutines te blijven beoefenen tijdens hun vakantie. Een andere vernieuwing die de gasten een geweldige tijd zal geven, is de bouw van een DJ-cabine voor optredens op het strand.

Het gastronomische aanbod van het hotel is samengesteld om de meest veeleisende fijnproevers tevreden te blijven stellen en biedt de gasten een breed en gevarieerd aanbod van restaurants. Naast het hoofdrestaurant en de Aziatische, Italiaanse en steakhouse themarestaurants is er een nieuw fusion restaurant toegevoegd: het ‘Kulinarium’. Allemaal hebben ze nu een frissere inrichting, net als alle bars, die ook volledig gerenoveerd zijn. Daarnaast biedt het hotel nu een nieuwe optie voor lunches bij het zwembad: het Jamaicaanse jerk-stijl grillstation ‘Pepe’s Food’.

Het eerste hotel in Jamaica opende RIU Hotels in 2001 en nu zijn er zes resorts met in totaal meer dan 3.000 kamers. Twee bevinden zich in Negril, drie in Montego Bay en één in Ocho Rios. Voor volgend jaar heeft RIU de renovatie van Montego Bay River gepland, waarmee het gehele aanbod in het land volledig zal zijn vernieuwd of nieuw gebouwd zal zijn. Voor meer informatie: www.riu.com