RIU opent zijn deuren voor alle bestemmingen in Spanje

  • Tussen 15 juni en de eerste week van juli opent de hotelketen zijn deuren in Madrid, de Balearen, Andalusië en de Canarische eilanden – • Na de sluiting van alle hotels van de keten over de hele wereld, worden langzamerhand de activiteiten hervat in 50 hotels die in 15 landen geopend zijn of zeer binnenkort openen. • Alle hotels zijn voorzien van veiligheids- en gezondheidsprotocollen die uiteengezet zijn in de post-COVID-handleiding voor hotels van RIU.

Na de stopzetting van het internationale toerisme als gevolg van COVID-19, hervat RIU Hotels gradueel zijn activiteiten. In Spanje is de heropening van 15 hotels gepland op alle bestemmingen, waaronder: Madrid, Mallorca, Formentera, Cádiz, Málaga, Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura en Lanzarote. De openingen zullen plaatsvinden tussen maandag 15 juni en de eerste week van juli. RIU beschikt over strenge veiligheids- en hygiëneprotocollen om de gezondheid van gasten en werknemers te bewaken en vertrouwt erop dat de gasten weer kunnen genieten van hun zomervakantie op hun favoriete bestemmingen.

De eerste hotels die zijn geopend, zijn de Mallorcaanse hotels Riu Bravo en Riu Concordia die zich aan Playa de Palma op Mallorca bevinden. Dit gebeurt in samenwerking met de overheid op de Balearen en met partner TUI om het testplan voor veilig toerisme op het eiland te ontwikkelen dat op 15 juni van start is gegaan. Op dezelfde dag opende ook Riu Plaza España in de Spaanse hoofdstad Madrid zijn deuren.

Op de Canarische eilanden is het eerste hotel dat de deuren opent voor zijn gasten Riu Gran Canaria, gelegen in het zuiden van het eiland. Dit hotel heropent op 19 juni, net als twee Riu-hotels in Andalusië: Riu Chiclana en Riu Costa del Sol; zo ook hotel Riu La Mola, dat gelegen is aan Playa de Migjorn de Formentera.

Op 26 juni voegen hier zich de hotels Riu Palace Meloneras en Riu Palace Tres Islas bij, gelegen op respectievelijk Gran Canaria en Fuerteventura; en op 1 juli zullen de deuren van de hotels Riu Calypso, eveneens op Fuerteventura, en Riu Paraiso Lanzarote worden heropend. De volgende dag worden de activiteiten op Tenerife hervat met de opening van Riu Palace Tenerife, en niet lang daarna zullen Riu Palace Palmeras (Gran Canaria), Riu Arecas (Tenerife) en Riu Nautilus (Torremolinos) volgen.

Op deze manier biedt de hotelketen RIU zijn nationale en internationale klanten zijn diensten aan in alle Spaanse bestemmingen met de opening van ten minste één hotel op elke bestemming. Daarnaast heeft de hotelketen zijn activiteiten hervat in totaal 15 andere landen, waar hotels al geopend zijn of op het punt van openen staan: Duitsland, Mexico, Verenigde Staten, Bulgarije, Portugal, Ierland, Jamaica, Costa Rica, Aruba, Dominicaanse Republiek, Bahama’s, Marokko, Zanzibar en Sri Lanka.

Alle geopende hotels houden zich strikt aan de 17 veiligheidsprotocollen die uiteengezet zijn in de post-COVID-handleiding voor hotels. Deze handleiding is samengesteld door de hotelketen in samenwerking met adviesbureau Preverisk en biedt de maximaal mogelijke veiligheids- en gezondheidsgaranties voor klanten en medewerkers.

Ook heeft RIU een specifiek opleidingsprogramma samengesteld zodat zijn medewerkers deze nieuwe protocollen leren toe te passen. De maatregelen zijn grondig en streng en gaan uit van een beperkte bezetting van de hotels van 50% of 60%, behalve in gevallen met een nog strengere wetgeving, om gebruikers en werknemers maximale gemoedsrust en veiligheid te bieden. Deze maatregelen worden versoepeld zodra de sanitaire autoriteiten nieuwe normen bekend maken.

www.riu.com