RIU Palace Oasis, na renovatie opnieuw een 5-sterren Palace

  • Het hotel op Gran Canaria heeft een nieuwe stijl, nieuwe diensten en een nieuwe categorie kamers met een privézwembad – • De decoratie van het hotel is tot in het kleinste detail verzorgd en combineert spectaculaire elementen, zoals de monumentale lamp in de lobby, met zeer eenvoudige elementen om een verfijnde, zeer elegante klassieke stijl te creëren met een knipoog naar de jaren 60

Riu Palace Oasis heeft opnieuw de deuren geopend na een spectaculaire renovatie. RIU kan na vijf maanden inspanning nu een elegant en modern hotel presenteren, met nieuwe restaurants, bars en diensten. “We zijn zeer tevreden met het project dat is uitgevoerd in het Riu Palace Oasis hotel. De verhoging van de kwaliteit van de faciliteiten, het nieuwe aanbod van diensten en de aandacht voor het ontwerp en de decoratie hebben ons in staat gesteld de 5-sterrencategorie te herwinnen die dit uitzonderlijke hotel verdient. De totale investering in het project bedroeg 40 miljoen euro. Dat is inclusief de 14 miljoen euro voor civieltechnische werken en de kosten voor alle voorzieningen, meubilair, de zorgvuldig uitgezochte decoratie en alle overige kosten,” aldus Luis Riu, CEO van RIU Hotels & Resorts.

Een van de spectaculairste veranderingen vond plaats in de lobby, waar de 2,20 meter hoge plafonds zijn verhoogd tot een indrukwekkende 5 meter. De spiegelkolommen zijn vervangen door imposante witte pilaren die een enorme marmeren gang vormen die de gasten richting de receptie leiden, waar ook de lobbybar bewerkt met onyx is te vinden. Het eerste wat de gast waarneemt, is een gevoel van luxe en ruimte. In het midden van deze hal staat een indrukwekkende kunstinstallatie. Het is een groot dakvenster in het midden van de lobby dat wedijvert met een monumentale lamp van kroonluchters met enorme zandkleurige tranen van glas, geïnspireerd op de duinen van Maspalomas.

De inrichting van het hotel wordt gekenmerkt door details, kunstwerken, elementen en hoogwaardige materialen die de gast beetje bij beetje kan ontdekken terwijl hij van zijn verblijf geniet. De openheid voor natuurlijk licht is ook bepalend voor dit project, evenals het creëren van terrassen en buitenruimtes om te genieten van de prachtige tuin van het hotel en van het uitstekende klimaat. Juist het respect voor elk van de bestaande palmbomen heeft unieke ruimtes gecreëerd, zowel op de terrassen als binnen het hotel. Het botanische restaurant heeft zelfs echte palmbomen binnen!

Een andere belangrijke vernieuwing bij Riu Palace Oasis is de creatie van een nieuw kamertype: de exclusieve swim-up double room, waarvan er nu 43 zijn met een eigen zwembad. Na de renovatie hebben de 415 kamers een sobere en elegante stijl. Het meubilair van rechte en eenvoudige lijnen wordt gecombineerd met decoratieve elementen die doen denken aan de stijl van de jaren 60, het decennium van de oorspronkelijke constructie van het gebouw. De gekozen tinten zijn grijs, zwart en wit, gecombineerd met hout dat warmte geeft. De gerenoveerde klassieke stijl wordt gehandhaafd in de badkamers, allemaal compleet vernieuwd, waarin wit de boventoon voert.

Met het nieuwe halfpension beleid kunnen gasten van het Riu Palace Oasis kiezen uit verschillende eetgelegenheden: de specialiteiten van de fusion-keuken van het restaurant ‘Krystal’, het buffet en de live cooking van hoofdrestaurant ‘Promenade’ en gevarieerde snacks in het restaurant ‘Botánico’, dat ‘s avonds gerechten uit de Spaanse keuken serveert. Het hotel heeft ook bar ‘The Palm’, loungebar ‘Lido’ en Lobby Bar ‘Onix’. De decoratie, overal uniek, zal een belangrijk onderdeel zijn van de gastbeleving.

Ook de gemeenschappelijke ruimtes zijn gerenoveerd, waardoor het hotel nu vier zwembaden heeft. Een daarvan is voor kinderen en is te vinden in de nieuwe RiuLand kinderclub. Er is ook een complete renovatie uitgevoerd van de fitnessruimte, de spa-zone en de parkeergelegenheid, een gebied dat zeer belangrijk is voor lokale klanten die het hotel bezoeken.

Riu Palace Oasis is het zesde RIU-hotel op Gran Canaria dat is gerenoveerd, zodat nu alleen de renovaties van Riu Palmeras en Riu Palace Maspalomas overblijven om het doel van de keten om het gehele hotelaanbod op dit eiland te renoveren te bereiken. www.riu.com