RIU Palace Punta Cana, elegant en modern, start nieuwe fase na volledige renovatie

•          Tijdens de renovatie is rekening gehouden met de meest kenmerkende elementen van het hotel, maar de stijl is wel gemoderniseerd en er zijn nieuwe diensten geïntroduceerd – • Nieuwe zwembaden, bars en restaurants, evenals een nieuwgebouwde spa en fitnessruimte behoren tot de door het hotel geboden vernieuwingen

RIU Hotels & Resorts heeft onlangs haar elegante hotel Riu Palace Punta Cana heropend na een grondige renovatie van alle faciliteiten en diensten. Na de renovatie biedt het hotel nieuwe restaurants, zwembaden en diensten, en is er een nieuw interieurontwerp geïntroduceerd. Dit neemt niet weg dat de meest emblematische elementen van het gebouw, dat oorspronkelijk in 2006 is gebouwd, bewaard zijn gebleven. Door de torens en koepels lijkt het nog steeds op een echt Europees paleis. Met deze investering voltooit RIU de renovatie van hun gehele aanbod in Punta Cana, waar de afgelopen jaren alle zes de Riu-hotels zijn gebouwd of gerenoveerd. Daarnaast zijn er twee waterparken aangelegd.

Een van de belangrijkste veranderingen heeft plaatsgevonden in het hoofdgebouw. Daar is nu ‘Capuchino’, een nieuwe koffiebar met gebak, te vinden, maar ook de nieuwe spa en fitnessruimte. Bovenal valt de gerenoveerde lobby op die nu veel licht en helderheid uitstraalt door het gebruik van overheersend de tint wit met gouden accenten en veel natuurlijk licht. Maar vooral de nieuwe decoratie met spectaculair grote elementen maakt de aankomst in de lobby indrukwekkend en bij het verlaten ervan zal een mooie herinnering blijven hangen.

Alle 676 kamers hebben nu een eigentijdse stijl waarin het klassieke koloniale houten meubilair perfect is gecombineerd met de eenvoudige stijl van de decoratie die modern en strak is met lichte kleuren. Ook alle badkamers zijn gerenoveerd en overal zijn de baden vervangen door inloopdouches.riu-bodega-punta-clara

Ook de veranderingen in de tuinen rondom het hotel zijn opvallend. Het gebied is opnieuw ontworpen en biedt nu vier rechthoekige zwembaden, waarvan er één naast de nieuw kinderclub RiuLand ligt. Deze is uitgerust met glijbanen en is bestemd voor kleine kinderen. Het hotel biedt nu ook vijf bars: de ‘Los Rosarios’ lounge, de lobbybar ‘Daiquiri’, de 24H ‘Sports Bar’, de zwembadbar met swim-up bar ‘Saona’ en de koffiebar ‘Capuchino’, exclusief voor de Riu Palace lijn. Verder zijn er nog een dansvloer en een buitenpodium.

Het Spaanse restaurant ‘La Bodega’ maakt nu ook deel uit van het gastronomisch aanbod. Daarnaast zijn er het hoofdrestaurant met buffetten ‘La Isabela’, het fusion restaurant ‘Krystal’, het Japanse ‘Yokohama’, het Italiaanse ‘Luigi’ en het steakhouse ‘La Altagracia’. Deze zijn allemaal opnieuw ingericht tijdens de renovatie.

Riu Palace Punta Cana ligt in het RIU-complex van Punta Cana, naast Riu Palace Bavaro, Riu Naiboa, Riu Bambu en Riu Palace Macao. Alle gasten van het complex kunnen genieten Splash Water World in hetzelfde resort.

Voor meer informatie: www.riu.com

De internationale keten RIU heeft haar oorsprong in 1953 op Mallorca, Spanje, met de opening van een klein vakantiehotel van de familie Riu, oprichter en huidig eigenaar in de derde generatie. Het bedrijf concentreert zich op toeristische hotels. Meer dan 70% van de hotels biedt de gerenommeerde All inclusive by RIU service. Met de opening van het eerste stadshotel in 2010 heeft RIU zijn aanbod van producten uitgebreid met een lijn van stadshotels genaamd Riu Plaza. RIU Hotels & Resorts heeft op dit moment 92 hotels in 19 landen en 28 894 werknemers die elk jaar meer dan 4 miljoen gasten ontvangen.Tegenwoordig neemt RIU de 34ste plaats in tussen de grootste ketens ter wereld, de derde plaats in Spanje op basis van inkomsten en de vierde plaats op basis van het aantal kamers.