RIU Palace Tropical Bay in Negril heropent na volledige renovatie

RIU Hotels & Resorts presenteert het onlangs grondig gerenoveerde Riu Palace Tropical Bay in Negril. Het eerste hotel van de hotelketen op Jamaica, ingehuldigd in 2001, biedt nu volledig vernieuwde faciliteiten met behoud van de elegantie en verfijning die kenmerkend is voor de hotels in de Riu Palace-lijn en de exclusieve 24-uurs all inclusive service van RIU.

Het verhaal tussen RIU Hotels en Jamaica begon in de late jaren 90, toen RIU interesse kreeg voor deze bestemming na de eerste bezoeken van vertegenwoordigers van de keten aan Jamaica. Op basis van de behoefte nieuwe ontwikkelingen te ondernemen, koos het bedrijf ervoor om te investeren in Jamaica, terwijl geen enkele Europese operator in de bestemming geloofde. RIU zag het enorme potentieel van het eiland, zoals de prachtige natuur en de stranden, maar vooral ook de cultuur en het charisma van de bewoners. Sinds de opening van Riu Tropical Bay, 17 jaar geleden, nam de betrokkenheid van RIU met het eiland toe en het groeide uit tot een van de belangrijkste bestemmingen in het Caribisch gebied met zes hotels, 3152 kamers, 2779 medewerkers, meer dan 330.000 gasten per jaar en een totale investering van meer dan 550 miljoen dollar, inclusief de 35 miljoen aan investeringen in de renovatie van Riu Palace Tropical Bay.

De veranderingen in het hotel zijn vooral opvallend in de lobby, een ruimte die dankzij de grote ramen helderheid en ruimtelijkheid heeft gekregen. Dit komt vooral door de rigoureuze verandering van het gebruik van kleuren, de inval van natuurlijk licht en het gebruik van een eenvoudige en moderne stijl. Daarnaast dragen grote kunstwerken en muurschilderingen hieraan bij, wat samen met het glanzend witte marmer van de vloer perfect passend bij de blauwe tinten van het meubilair en de beige kleur van de kolommen een prettig gevoel van luxe en rust voor de gasten creëert.

Riu Palace Tropical Bay heeft nu 452 kamers waarvan de nieuwe stijl de klassieke verfijning van de Riu Palace-lijn combineert met meubels met eenvoudige lijnen en lichte tinten met turquoise elementen. Voor meer comfort voor de gasten zijn alle badkuipen vervangen door grote inloopdouches.

Een ander nieuw kenmerk van het hotel is de integratie van de kinderclub RiuLand in het kindergedeelte, ontworpen zodat de kleintjes ten volle van hun vakantie kunnen genieten. In dit gebied is ook een zwembad voor hen, groter dan het vorige, en een speeltuin. Het hotel heeft ook drie grote buitenzwembaden, waarvan één met swim-up bar en er is een complete fitnessruimte die gerenoveerd is, net als het spa gedeelte.

Ook de restaurants zijn allemaal gerenoveerd en hebben een eigentijds ontwerp in overeenstemming met de rest van het hotel. Het hoofdrestaurant, ‘Negril’, blijft gevarieerde buffetten en live cooking aanbieden, de beste fusiongerechten worden geserveerd in restaurant ‘Krystal’, het restaurant ‘Rimini’ bereidt een uitgebreid buffet van Italiaanse specialiteiten, het beste van de Japanse keuken is verkrijgbaar in het restaurant ‘Hakuchi’ en het restaurant van het zwembad serveert voor de diners de klassieke gerechten van het Steakhouse van RIU, favoriet bij de gasten. De bars zijn ook volledig gerenoveerd en bieden de 24-uurs service in de lobbybar en in de loungebar. Het hotel heeft het aanbod uitgebreid met de nieuwe ijssalon en koffiebar ‘Capuchino’.

Het RIU-concern heeft een ambitieus uitbreidingsplan voor de komende vijf jaar, met een sterke inzet op nieuwe bestemmingen. Vooral in Azië en grote wereldsteden waar Riu de Plaza-stadshotels wil implementeren. De hotelketen, met meer dan 65 jaar geschiedenis, kenmerkt zich door een sterke betrokkenheid bij hun bestemmingen en investeert in langlopende projecten waarbij de lokale gemeenschap wordt betrokken via het inkoop-, werkgelegenheids- en duurzaamheidsbeleid. RIU investeert ook in de ontwikkeling en verbetering van de duurzaamheid van de bedrijfsvoering en bij alle projecten is respect voor het milieu en de lokale omgeving en cultuur leidend.

Voor meer informatie: www.riu.com

 

De internationale keten RIU heeft haar oorsprong in 1953 op Mallorca, Spanje, met de opening van een klein vakantiehotel van de familie Riu, oprichter en huidig eigenaar in de derde generatie. Het bedrijf concentreert zich op toeristische hotels. Meer dan 70% van de hotels biedt de gerenommeerde All inclusive by RIU service. Met de opening van het eerste stadshotel in 2010 heeft RIU zijn aanbod van producten uitgebreid met een lijn van stadshotels genaamd Riu Plaza. RIU Hotels & Resorts heeft op dit moment 92 hotels in 19 landen en 28 894 werknemers die elk jaar meer dan 4 miljoen gasten ontvangen.Tegenwoordig neemt RIU de 34ste plaats in tussen de grootste ketens ter wereld, de derde plaats in Spanje op basis van inkomsten en de vierde plaats op basis van het aantal kamers.