RIU Plaza viert zijn 101e verjaardag

RIU opende in 2010 zijn eerste stadshotel in Panama-stad. Vandaag beschikt de stadslijn van de hotelketen over zeven andere hotels en blijft wereldwijd groeien met toekomstige openingen in Londen, Toronto en een tweede hotel in New York

RIU Hotels & Resorts viert zijn tienjarig bestaan van de lijn van stadshotels Riu Plaza. De hotelketen lanceerde het merk voor stadshotels met als doel de grootste steden van de wereld te bereiken, altijd op een premium locatie, gericht op de zakenreiziger maar ook op de reizigers die voor hun plezier de grote steden bezoeken. Vandaag zijn er hotels in New York, Miami, San Francisco, Guadalajara (Mexico), Panama, Berlijn, Dublín en Madrid. Daarnaast zijn er drie projecten gaande voor uitbreiding in Toronto, Londen en een tweede hotel in New York, die al in de bouwfase zitten.

“Toen we eindelijk besloten ons eerste stadshotel te openen, was dat een grote verrassing voor velen, zelfs voor onze eigen medewerkers. Ik herinner me het intensieve onderzoek, de aanpassingen, de reizen en de zenuwen. Maar nu kijk ik er op terug en denk ik dat we het goed hebben gedaan. Er zijn 10 jaar verstreken waarin RIU heeft aangetoond dat het mogelijk is een stadshotel te creëren dat trouw blijft aan zijn traditie en service. Als we ons vergelijken met merken met een lange geschiedenis in de steden, bevinden we ons op een uitstekende positie. Dit hebben onze klanten ons ook laten weten en uiteindelijk zijn zij het die je je sterke kanten en je fouten tonen”, verklaart Luis Riu, CEO van RIU Hotels & Resorts.

Riu Plaza España

“Riu Plaza is altijd een grote bron van tevredenheid geweest. Een hotel openen in Manhattan is voor mij een droom die werkelijkheid is geworden, hetzelfde geldt voor San Francisco; en niet te vergeten het hotel Riu Plaza España, dat kort na de opening al het vlaggenschip van het merk werd. Riu Plaza groeit gestaag, maar zeker. Het is erg moeilijk de perfecte locatie te vinden in de meest gewaardeerde steden ter wereld, maar als je er een vindt, is dat bijna een garantie voor succes“, bevestigt Luis Riu, en licht tevens toe dat „de promotie van het merk RIU, dankzij de aanwezigheid in die grote steden, heel belangrijk is geweest”.

Riu Plaza Panama

Met een ervaring van meer dan 50 jaar hotels op zon- en strandbestemmingen opende RIU Hotels in 2010 zijn eerste stadshotel, Riu Plaza Panama, met 644 kamers en prachtige conferentiezalen. Dit was een behoorlijke uitdaging voor RIU, daar het hier ging om een totaal nieuw product en een onbekend klanttype voor het bedrijf: de stadstoerist en de gast die meer gericht is op congressen en evenementen. Na een aantal maanden van aanpassing leidde het harde werk van het team tot resultaten en positioneerde Riu Plaza Panama zich tussen de beste hotels van de stad. Sindsdien heeft het hotel meer dan 700.000 klanten gehad, 9.700 evenementen georganiseerd en heeft het grote sterren als Alejandro Sanz, Marc Anthony, Shakira en Jennifer Lopez mogen ontvangen.

Riu Plaza Guadalajara

Na de grote uitdaging in Panama arriveerde in 2011 het hotel Riu Plaza Guadalajara in Mexico, een indrukwekkende wolkenkrabber met 550 kamers. Sinds de opening heeft het zich ontpopt tot het belangrijkste hotel voor het MICE-segment in de regio met wereldberoemde klanten als IBM en Honda. Bovendien is het hotel populair bij de lokale bevolking voor feesten en verjaardagen, en een aangeprezen hotel voor Mexicaanse beroemdheden, zoals de bokser Canelo of de journalist Loret de Mola, en heeft het bovendien gasten mogen ontvangen van het kaliber Ricky Martin, Romeo Santos en David Bisbal.

Riu Plaza Berlin

In 2015 besloot het bedrijf de stap te wagen naar Europa, in het bijzonder naar de hoofdstad van het land dat historisch gezien zijn grote markt en bondgenoot is geweest: Duitsland. Vanaf zijn opening is hotel Riu Plaza Berlin de vertegenwoordiger geweest voor RIU in het land, waar bovendien sinds 2016 de gerenommeerde en internationale toerismebeurs van Berlijn wordt gehouden, de ITB, waar meer dan 300 genodigden uit de toeristische sector aan deelnemen.

Riu Plaza Miami Beach

In hetzelfde jaar opende het bedrijf zijn eerste stadshotel in de Verenigde Staten: Riu Plaza Miami Beach. Dit hotel staat bekend om zijn heerlijke en complete ontbijtbuffet dat is inbegrepen bij de kamer en bevindt zich op een bevoorrechte plek aan de Collins Avenue, met directe toegang tot de beroemde boulevard en het strand van Miami Beach, en op enkele minuten afstand van een zone met restaurants en bars, Ocean Drive. Bovendien is het een perfecte gelegenheid voor de liefhebbers van winkelen, omdat het hotel zich dicht bij de beroemde Lincoln Road bevindt en direct transport biedt naar de belangrijkste malls van Miami.

Riu Plaza New York Times Square

In maart 2016 veroverde RIU The Big Apple met de constructie van zijn eerste hotel in New York, Riu Plaza New York Times Square, een wolkenkrabber van 29 verdiepingen en 647 kamers. Daar deze stad de meeste toeristen per jaar ontvangt is het hotel gericht op het stadstoerisme en biedt het de beste service om hun verblijf zo comfortabel mogelijk te maken en de stad te ontdekken vanaf de bevoorrechte locatie aan de 46 met de 8th Avenue.

Riu Plaza The Gresham Dublin

Maanden daarna breidde RIU zijn stadshotels in Europa uit met Riu Plaza The Gresham Dublin, in de gerenommeerde O’Connell Street in Dublín. Het hotel, gevestigd in een emblematisch gebouw met meer dan 200 jaar geschiedenis, beschikt over 323 kamers, 20 vergaderzalen en biedt een van de beste ontbijten van Dublin. De klanten en gasten kunnen in het restaurant Toddy‘s genieten van een lunch of een glas bier, of van een kop thee met gebak in het café Writers Lounge.

Riu Plaza España

Er moest 3 jaar worden gewacht voordat de lijn Riu Plaza in Spanje arriveerde, maar dat gebeurde dan ook op hoog niveau. De hotelketen kocht het emblematische Edificio España en vestigde hier hotel Riu Plaza España in, het vlaggenschip van de stadshotellijn. Met niet minder dan 130.000 gasten in het eerste jaar is dit hotel een gerenommeerde plek geworden in Madrid, mede dankzij het dakterras met 360º uitzicht op de 27e verdieping. Deze unieke plek in Madrid, met een loopbrug met glazen wanden op meer dan 100 meter hoogte, heeft sinds de opening 680.000 personen ontvangen, met een gemiddelde van 2.500 bezoekers per dag. Daarbij beschikt het hotel over 3.000 m² multifunctionele ruimtes waar in het eerste jaar meer dan 400 evenementen werden georganiseerd en die gebruikt worden als etalage voor persoonlijkheden uit de muziek-, mode-, televisie- en filmwereld.

Riu Plaza Fisherman’s Wharf

Ook in 2019 kondigde RIU zijn derde stadshotel aan in de Verenigde Staten, deze keer aan de westkust van het land: Riu Plaza Fisherman’s Wharf. Dicht bij de beroemde Pier 39 en met 531 geweldige kamers is dit het ideale hotel om een bezoek te brengen aan San Francisco, zowel voor zaken als plezier, omdat het hotel beschikt over grote vergaderruimtes, maar ook over een zone met zwembaden.

In de aankomende jaren zal het merk Riu Plaza zich ook gaan vestigen in Canada en het Verenigd Koninkrijk. In Londen heeft het merk een gebouw gekocht bij het Victoria Station, hier gingen de bouwwerkzaamheden van start om het gebouw te transformeren tot een 4-sterrenhotel met 350 kamers. In Canada is gekozen voor Toronto, de vijfde grootste stad in Noord-Amerika, waar het hotel Riu Plaza Toronto zich zal vestigen in een nieuw gebouw met 350 kamers, vergaderzalen, sportzaal, bar en restaurant. Naast deze projecten is begonnen met de bouw van een tweede hotel in New York, hotel Riu Plaza Manhattan Times Square, op slechts enkele meters van zijn oudere broer, en biedt dezelfde faciliteiten, maar met niet minder dan 656 kamers.

Voor meer informatie: www.riu.com