RIU presenteert een nieuw hotelconcept in TIU Palace Costa Mujeres

  • De keten geeft een nieuwe impuls aan het architectonisch ontwerp van haar hotels en laat dat zien in het onlangs geopende hotel in Costa Mujeres en ook in het in december te openen Riu Palace Baja Califonia – • Het gloednieuwe Riu Palace Costa Mujeres is het tweede hotel van RIU op deze bestemming in de Mexicaanse Caribische regio, gelegen ten noorden van Cancun, naast Riu Dunamar

RIU Hotels & Resorts heeft zojuist het nieuwe Riu Palace Costa Mujeres ingewijd, waarmee ook het nieuwe architectonisch concept wordt gepresenteerd. Dankzij de innovatieve situering van de bars en restaurants kan genoten worden van een prachtig uitzicht op zee. Dit is het tweede hotel van de keten in Costa Mujeres na de opening in december 2017 van Riu Dunamar op deze paradijselijke bestemming in de Mexicaanse Caraïben en het negentiende van de internationale hotelketen in Mexico.

Luis Riu, CEO van RIU Hotels & Resorts, legt uit dat het meest in het oog springende kenmerk van het nieuwe hotel de vernieuwende ligging van de restaurants, bars en pleinen in de hogere gedeeltes van het complex is. Hierdoor wordt direct zicht geboden op de zee, de zwembaden en de tuinen van het hotel en het uitgestrekte strand. Dit breekt met de meer traditionele indeling met alle diensten en gemeenschappelijke ruimtes op de begane grond. “In dit nieuwe hotel wilden we tegemoetkomen aan de wens van onze meest trouwe klanten om met ruim uitzicht op de Caribische Zee te kunnen genieten van hun maaltijden en cocktails. Om dit te kunnen bieden is de opzet van het gebouw vernieuwd en zijn op de eerste verdieping terrassen, eetzalen en gezellige hoekjes gecreëerd. De ervaring van onze gasten zal hierdoor verbeterd worden”.

Luis Riu heeft een passie voor architectuur en in de nieuwe projecten komt dit tot uiting. Samen met zijn architectenteam worden vernieuwende concepten bedacht die het beste willen halen uit de ligging van elk nieuw hotel en waarmee de gasten verrast worden met nieuwe ruimtes en diensten, moderner en avantgardistisch. Dit alles zonder het zoeken naar perfectie uit het oog te verliezen tijdens het project en ook dat de innovaties dagdagelijks verbeteringen zullen brengen voor elke medewerker van het hotel, omdat efficiëntie resulteert in betere service. De volgende exponent van deze nieuwe trend zal Riu Palace Baja California zijn dat op 1 december van dit jaar de deuren opent en de gasten zal verrassen met originaliteit en verfijning.

Het nieuwe Riu Palace Costa Mujeres, onderdeel van de Riu Palace-lijn, ligt aan het strand van Bahía de Mujeres, een spectaculair wit zandstrand en kristalhelder water op 30 kilometer ten noorden van de hotelzone van Cancun. Door de strategische ligging en het feit dat het nog nauwelijks bekend is biedt het bovendien de mogelijkheid kenmerkende plekken van de streek te verkennen. Bijvoorbeeld het Turtle Conservation Centre van Isla Mujeres, de pre-Maya site van El Meco of de archeologische resten die te vinden zijn in El Rey.

De keten vult het aanbod op deze bestemming aan met een hotel uit een nieuwe categorie, namelijk die van de meest luxueuze hotels. Het biedt de 24 uurs all-inclusive en roomservice, gratis WiFi in het hele hotel en de beste service in elk van de 670 kamers, waarin heldere kleuren domineren, en lichte ruimtes die overweldigend uitzicht bieden op zee.

Riu Palace Costa Mujeres biedt ruime en moderne openbare ruimtes, waar men intiem kan ontspannen, verschillende amusementsprogramma’s en een breed gastronomisch aanbod met een ontbijtbuffet en show cooking stations in het hoofdrestaurant ‘Spaces’, prachtig gegrild vlees in het zwembadrestaurant ‘Tastes’, en een aanbod van Mexicaanse, Japanse, Italiaanse en fusiongerechten in de themarestaurants ‘Zarape’, ‘Japan’, ‘Roma’ en ‘Krystal’ om de gasten een authentieke culinaire ervaring te geven tijdens hun verblijf.

Deze nieuwe vestiging biedt vijf zwembaden, waarvan twee met een swim-up bar, en een gereserveerde zone op het strand met ligbedden en parasols. Het nieuwgebouwde hotel biedt ook diverse amusementsprogramma’s voor volwassenen, sportactiviteiten van RiuFit en artistieke mogelijkheden bij RiuArt, maar ook liveshows, een fitnessruimte en een spa. Het hotel ligt naast Riu Dunamar waar de gasten kunnen genieten van de discotheek Pacha, de RiuLand kinderclub en Splash Water World, een waterpark met spannende glijbanen.

De grote inzet van RIU Hotels in Mexico dateert van 1997, toen Riu Yucatan werd geopend in Playa del Carmen. Sindsdien zijn er jaar na jaar hotels geopend tot de inhuldiging nu van het negentiende hotel Riu Palace Costa Mujeres. Met deze recente opening biedt de keten rond de 11.000 kamers verdeeld over Playa del Carmen (6), Cancun (4), Costa Mujeres (2), Los Cabos (2), Riviera Nayarit (3), Mazatlan (1) en Guadalajara (1). Het jaar 2018 zal afgesloten worden met de opening van Riu Palace Baja California in Los Cabos, die gepland staat voor december, en dit zal het twintigste hotel van de keten zijn in dit land.

De RIU Group hanteert de komende vijf jaar een ambitieuze expansiestrategie met de focus op nieuwe bestemmingen, met name Azië en grote wereldsteden waar zij Riu Plaza stadshotels wil vestigen. De hotelketen, met meer dan 65 jaar geschiedenis, kenmerkt zich door een sterke betrokkenheid bij hun bestemmingen middels investeringen in langlopende projecten waar de lokale gemeenschap bij wordt betrokken door het inkoop-, werkgelegenheids- en duurzaamheidsbeleid. Riu investeert ook in de ontwikkeling en verbetering van een duurzame bedrijfsvoering. Bij alle projecten is respect voor het milieu en de lokale omgeving en cultuur leidend. www.riu.com