RIU presenteert het gerenoveerde Clubhotel Riu Chiciana

• Dankzij een ingrijpende renovatie, waarin RIU 25 miljoen euro heeft geïnvesteerd, biedt het populaire hotel nu de 24-uurs All Inclusive service, gratis WiFi in het hele hotel, een nieuw Italiaans restaurant en een nieuwe kinderzone. • Alle algemene ruimtes, bars, restaurants, tuinen, zwembaden, kamers en badkamers zijn gerenoveerd en hebben een andere look en nieuw meubilair gekregen

ClubHotel Riu Chiclana is net heropend na een volledige renovatie. Klaar om een nieuwe ervaring, moderner en completer, te bieden aan alle trouwe gasten. Sinds de opening in 2001 is het hotel favoriet voor familievakanties geworden bij de vaste gasten van de Spaanse hotelketen. Een positie die het hotel hoopt te behouden dankzij deze grote renovatie, waarmee nieuwe services zijn toegevoegd, zoals gratis WiFi in het hele hotel, de uitbreiding van de All Inclusive service naar 24 uur per dag en is een nieuwe frisse en heldere stijl gecombineerd met het Andalusische karakter van de gebouwen en de bestrating. De totale investering in het project bedroeg 25 miljoen euro.

De 832 kamers van het hotel zijn volledig gerenoveerd met nieuw meubilair en een nieuwe decoratie in frisse gele en blauwe tinten die doen denken aan zon en zee. De badkamers zijn volledig vernieuwd en bij alle kamers zijn de badkuipen vervangen door inloopdouches, waarbij ook rekening is gehouden met waterbesparing.

Het hoofdgebouw is het modernste deel van het hotel. In de lobby is gekozen voor rechte en eenvoudige lijnen, grote ramen die veel daglicht binnenlaten en hedendaags en praktisch meubilair. Alle restaurants bevinden zich nu in het hoofdgebouw, ook het nieuwe Italiaanse restaurant ‘La Dolce Vita’. De overige restaurants zijn het hoofdrestaurant ‘Botánico’, dat nu grote terrassen heeft zodat in de buitenlucht genoten kan worden van het ontbijt en het diner, het Andalusische restaurant ‘Noray’ en het grillrestaurant ‘La Gaditana’. ‘Kiosko Pepito’ serveert snacks tussen 13:00 en 15:00 uur en is een nieuwe optie voor de lunch bij de zwembaden.

Daarnaast heeft het gerenoveerde ClubHotel Riu Chiclana vijf bars, waarvan ‘Lounge 24’ opvalt, omdat dit een nieuwe ruimte is die 24 uur per dag service biedt. Gasten kunnen ook genieten van hun favoriete drankjes in bar ‘Bulería’, zwembadbar ‘Calima’, bar La Plaza en de swim-up ‘Liquid Bar’.

De meest spectaculaire verandering heeft plaatsgevonden in de zone van de zwembaden en tuinen. Deze is volledig opnieuw ontworpen en biedt nu vijf rechthoekige zwembaden, waarvan er twee verwarmd zijn voor de wintermaanden. Gasten kunnen nog steeds genieten van de fantastische ligging van het hotel met een directe toegang tot het strand vanuit de tuin van het hotel.riu-zwembad

 

Ook de zone met de kinderactiviteiten heeft belangrijke vernieuwingen ondergaan. De RiuLand kidsclub heeft nu een buiten- en een binnenpark die de kleintjes zullen verrassen met de glijbanen, doolhoven en een ballenbad. Het baby-bad en het kinderbad met spellen en piratenschip zijn nu uitgebreid met een nieuw ‘Splash park’, een leuke waterspeeltuin. Naast al deze ruimtes voor de kleintjes heeft het hotel ook de RIU4U-tienerclub, het artistieke activiteitencentrum RiuArt, de RiuFit-sportactiviteiten en een nieuwe fitnessruimte. Het hotel biedt ook een spa, sportvelden en parkeergelegenheid die voor de nationale gasten van dit hotel zo belangrijk is.

Dit renovatieproject maakt deel uit van het strategische plan van RIU om al haar hotelaanbod te herpositioneren, met speciale aandacht voor de Spaanse hotels. Met dit project zijn alle hotels in Andalusië volledig gerenoveerd. Riu Nautilus in Torremolinos was de eerste in 2013, Riu Monica in Nerja volgde in 2016. Riu Belplaya en Riu Costa Lago zijn samengevoegd tot het grote ClubHotel Riu Costa del Sol in Torremolinos in 2017 en nu sluit ClubHotel Riu Chiclana zich aan bij het moderne en actuele aanbod van RIU aan de Andalusische kust.

www.riu.com