RIU presenteert het luxe en avantgardistische hotel RIU Palace Baja California

  • Het is het derde RIU-hotel in Los Cabos en het eerste Adults Only in Baja California en het twintigste hotel van de keten in Mexico • Het nieuwe hotel presenteert een innovatief ontwerp met een nieuwe verdeling van ruimtes en diensten waarbij het uitzicht op zee het uitgangspunt is en een gevoel oproept van versmelting van de oceaan met zwembaden en waterpoelen

RIU Hotels & Resorts heeft onlangs het hotel Riu Palace Baja California geopend, het derde in Los Cabos en het twintigste van het bedrijf in Mexico. Het hotel biedt all-inclusive en 24-hours roomservice en is het eerste Adults Only van de keten in Los Cabos. Met het nieuwe hotel neemt RIU weer een stap in de architecturale innovatie van zijn hotels door de ligging van de pleinen, bars en restaurants te veranderen, waarbij de uitzichten op zee leidend zijn. Hiermee wordt ook tegemoetgekomen aan de wensen van trouwe klanten.

Het Riu Palace Baja California heeft, net als het onlangs geopende Riu Palace Costa Mujeres, een verandering van 180º ten opzichte van de indeling van de gebruikelijke structuur van de RIU-hotels ondergaan. In beide gevallen liggen de gemeenschappelijke ruimtes, de restaurants en de overdag geopende bars op een hoger niveau recht tegenover de zee, zodat de gasten altijd zicht hebben op in dit geval de prachtige Stille Oceaan. Daarnaast zijn in het Riu Palace Baja California in totaal 32 kamers op de brug gebouwd, waardoor het een van de hotels is met het grootste aantal kamers (in totaal 82) met direct vooraanzicht op zee. De verhoogde brug in dit ontwerp loopt over het plein en heeft een gevel die op zee is gericht. Het geheel heeft een imposante uitstraling die het elegante en avantgardistische design benadrukt. Daarnaast zorgt een combinatie van waterpoelen en infinity pools voor een doorlopend perspectief van water dat samenvalt met de horizon van de oceaan.

Het nieuwe complex biedt gratis parkeergelegenheid voor de gasten, moderne faciliteiten en een verfijnde inrichting in overeenstemming met het Riu Palace-merk van RIU. Luxe hotels ontworpen om er op een ontspannen manier van te genieten. Het Riu Palace Baja California heeft 602 comfortabele en elegante kamers waarin lichte kleuren en hout domineren, het biedt gratis WiFi, airconditioning, een volledige drankendispenser en een minibar.

Adults Only betekent dat de faciliteiten, tot in de kleinste details van luxe en comfort, zijn ontworpen voor twee. Aan elk detail wordt maximale aandacht gegeven om een ontspannen vakantie mogelijk te maken. Hierdoor kunnen gasten genieten van exclusiviteiten zoals een welkomstcocktail met cava, badjassen op hun kamer en de mogelijkheid om een romantisch diner bij kaarslicht op het strand te reserveren.

Het nieuwe Riu Palace Baja California heeft vier zwembaden, waarvan twee met een swimup-bar. In zijn grote gastronomische verscheidenheid valt het hoofdrestaurant ‘Promenade’ op met showcooking. Verder zijn er vijf themarestaurants: het hindoeïstische ‘Taj Mahal’, het Japanse ‘Yu Hi’, het Italiaanse restaurant ‘Sofia’, het steakhouse ‘Guacamole’ en het restaurant ‘Krystal’ met de fusionkeuken. Daarnaast zijn er het grillrestaurant ‘Pepe’s Food’, de loungebar en de fantastische patisserie-ijssalon ‘Capuchino’.

Het hotel is perfect uitgerust voor gasten die willen ontspannen dankzij de Renova Spa die meerdere schoonheidsbehandelingen en massages biedt. Als u evenementen of vergaderingen wilt organiseren kunt u ook in dit hotel terecht: Riu Palace Baja California beschikt over twee volledig uitgeruste conferentiezalen.

Het hotel bevindt zich in El Médano, samen met de andere twee hotels van RIU in Baja California: Riu Palace Cabo San Lucas en Riu Santa Fe. Het laatste is beroemd om de Pool Party die het bedrijf onlangs heeft ingewijd en waarvan gasten die in het Riu Palace Baja California verblijven gratis kunnen genieten. Ook kunnen de gasten van het nieuwe hotel dansen en plezier maken in de Pacha-disco of een geweldige tijd hebben in de Splash Water World, beide gelegen in het Riu Santa Fe hotel, waar gasten van het Riu Palace Baja California hotel gratis toegang hebben en van de all inclusive service gebruik kunnen maken.

Het Riu Palace Baja California ligt op een fascinerende locatie waar u kunt genieten van prachtige natuurlandschappen, zoals El Arco, een beroemde rotsformatie die als een symbool van het gebied wordt beschouwd. Maar ook van een magnifieke rijkdom aan fauna, die onder andere de waarneming van grijze walvissen en bultruggen tijdens hun migratietijd mogelijk maakt.

Met deze inauguratie heeft RIU al een twintigtal hotels in Mexico, met in totaal bijna 12.000 kamers verdeeld over Playa del Carmen (6), Cancun (4), Costa Mujeres (2), Los Cabos (3), Riviera Nayarit (3), Mazatlan (1) en Guadalajara (1).

De RIU Group hanteert de komende vijf jaar een ambitieuze expansiestrategie met de focus op nieuwe bestemmingen, met name Azië en grote wereldsteden waar zij Riu Plaza stadshotels wil vestigen. De hotelketen, met meer dan 65 jaar geschiedenis, kenmerkt zich door een sterke betrokkenheid bij hun bestemmingen middels investeringen in langlopende projecten waar de lokale gemeenschap bij wordt betrokken door het inkoop-, werkgelegenheids- en duurzaamheidsbeleid. Riu investeert ook in de ontwikkeling en verbetering van een duurzame bedrijfsvoering. Bij alle projecten is respect voor het milieu en de lokale omgeving en cultuur leidend.

Voor meer informatie: www.riu.com