RIU presenteert het Mexicaanse Riu Tequila na spectaculaire verbouwing

• Het tuinencomplex van resort Playa del Carmen is volledig gerenoveerd en heeft nu vijf grote zwembaden, waarvan één met glijbanen voor kinderen – • Het Italiaanse ‘Rinascita’, het Steakhouse ‘Black Cow’ en een grill¬specialiteitenstation breiden het gastronomisch aanbod uit van een hotel dat ook alle kamers heeft gerenoveerd

RIU Hotels & Resorts heropent na enkele maanden van renovatie een van de meest emblematische hotels in Mexico, Riu Tequila, oorspronkelijk geopend in Playa del Carmen in 1998. De Mallorcaanse keten presenteert de veran¬deringen in dit all-inclusive 24-hours hotel. Alle gemeenschappelijke ruimtes, tuinen en kamers zijn compleet gerenoveerd. Het gastronomisch aanbod is uitgebreid met twee nieuwe restaurants en een kiosk met grillspecialiteiten.

De renovatie van Riu Tequila omvatte de vernieuwing van 630 kamers. De decoratie is frisser en moderner met als belangrijkste kleur wit met rode accenten. De warmte wordt ingebracht door het hout van de meubels. In alle kamers zijn de vloeren vernieuwd en zijn nu voorzien van keramisch parket, waarmee zij aansluiten op de nieuwe stijl die RIU in alle hotels introduceert. De badkamers hebben dezelfde vloeren als die in de kamers en zij zijn nu uitgerust met douches.

De gebouwen met kamers die Riu Tequila omringen hebben hun Mexicaans-Caribische karakter behouden. In het tuinencomplex van Riu Tequila waren twee grote organische zwembaden en een zwembad voor kinderen, maar er worden nu vijf vierkante, moderne zwembaden aangeboden, waaronder een zwembad met glijbanen uitsluitend voor kinderen en een zwembad met een swim-up bar.

Na de renovatie biedt Riu Tequila het nieuwe Italiaanse restaurant ‘Rinascita’ en een nieuw steackhouse genaamd ‘Black Cow’. Beide zijn toegevoegd aan het bestaande hoofdrestaurant met buffetten ‘Rosa Roja’, het Aziatische ‘Bamboo’ en restaurant ‘Beach Club’ op het strand, dat ’s avonds een themarestaurant is met gerechten uit de Mexicaanse keuken. Daarnaast biedt het hotel nu het al genoemde barbecuestation dat gegrilde specialiteiten bereidt voor de lunch.riu-tequila2

Na de complete renovatie van het hoofdgebouw heet de lobbybar nu ‘La Veranda’, de lounge bar ‘La Fiesta’. Ook de ‘Sports Bar 24’ is gerenoveerd. Ditzelfde geldt voor de swim-up bar in de tuin, die nu ‘Coco’s Bar’ heet.

Naast het zwembad voor kinderen ligt de club RiuLand en een speeltuin. In dit gebied zijn ook de nieuwe fitnessruimte en de Riu Fit zone te vinden. Deze vernieuwingen en de nieuwe gratis WiFi die overal in het hotel wordt geboden completeren het uitgebreide aanbod van entertainment van het animatieteam en de, ook vernieuwde, discotheek ‘Pacha’.  www.riu.com

De internationale keten RIU heeft haar oorsprong in 1953 op Mallorca, Spanje, met de opening van een klein vakantiehotel van de familie Riu, oprichter en huidig eigenaar in de derde generatie. Het bedrijf concentreert zich op toeristische hotels. Meer dan 70% van de hotels biedt de gerenommeerde All inclusive by RIU service. Met de opening van het eerste stadshotel in 2010 heeft RIU zijn aanbod van producten uitgebreid met een lijn van stadshotels genaamd Riu Plaza. RIU Hotels & Resorts heeft op dit moment 92 hotels in 19 landen en 28 894 werknemers die elk jaar meer dan 4 miljoen gasten ontvangen.Tegenwoordig neemt RIU de 34ste plaats in tussen de grootste ketens ter wereld, de derde plaats in Spanje op basis van inkomsten en de vierde plaats op basis van het aantal kamers.