RIU presenteert Malediven hotels

RIU Hotels & Resorts heeft net twee hotels in de Malediven geopend. Het Riu Atoll en het Riu Palace Maldives hebben respectievelijk 4 en 5 sterren en liggen op het Dhaalu Atol. Beide hotels bieden suites boven de prachtige Indische Oceaan.

Luis Riu, CEO van het bedrijf, legt uit dat “dit een heel mooi moment voor de keten is, nadat meer dan zeven jaar geleden het plan ontstond om een hotel in de Malediven te openen. Om twee hotels tegelijkertijd te kunnen openen en zeker met de uitdagende logistieke en technische problemen vanwege de geografische ligging is voor mij zowel persoonlijk als professioneel een droom die uitkomt.”

In dit project is niets aan het toeval overgelaten. Het is een moeizaam proces dat begin 2017 startte en dat meer dan twee jaar kostte om deze twee All Inclusive resorts te bouwen. De twee hotels liggen op twee verschillende eilanden en zijn verbonden door een 800 meter lange loopbrug boven het water met aan weerszijden de 72 suites boven het water van Riu Palace Maledivas.

Riu Atoll ligt op het privé-eiland Maafushi. Het is een 4-sterren Riu Classic met 264 kamers, waarvan 36 suites boven het water zijn gebouwd. Verder biedt het hotel het hoofdrestaurant ‘Dhoni’, het Italiaanse restaurant ‘Sophia’ en het steakhouse ‘Beef Steak House’. Daarnaast de Sport Bar die 24 uur per dag geopend is, de salonbar ‘Bodeberu’ en de waterbar ‘Tequila’. Verder biedt Riu Atoll een kinderzwembad en een speeltuin en de kinderclub RiuLand.

Op het naburige eiland Kedhigandu, ook privé, ligt Riu Palace Maldivas, een 5-sterren resort met 176 kamers. Op gastronomisch gebied kunnen de gasten van Riu Palace Maldivas genieten van de restaurants en bars van Riu Atoll en daarnaast hebben zij exclusieve toegang tot het hoofdrestaurant ‘Palm’, met een terras, het fusionrestaurant ‘Krystal’ en het Japanse ‘Yu hi’. Verder biedt het de bar ‘Paradise’ gelegen in een infinity pool en een Chill Out gedeelte. Dit resort biedt roomservice en eerste klas dranken in het hele hotel.

Het interieur van de hotels is ontworpen met respect voor de omgeving. Er is gekozen voor warme materialen zoals hout en door het gebruik van glas wordt een ruimtelijke sfeer gecreëerd en geprofiteerd van het licht en het klimaat van de bestemming. Er zijn ook veel open ruimtes, waardoor de spectaculaire uitzichten vanaf elk punt van de eilanden alle aandacht krijgen. In de suites en de kamers overheersen de lichte kleuren zand en aquamarijn, die aan de zee doen denken. Daarnaast bieden de zonsopgangen en zonsondergangen spectaculaire kleuren kenmerkend voor deze verborgen en onvoorstelbare toeristische bestemming.

Het complex heeft een kade, een wellnesscentrum met verschillende schoonheidsbehan¬delingen, een fitnessruimte en een gratis stoombad. De uitstekende ligging op twee verlaten paradijselijke eilanden biedt gasten lange droomstranden en wateractiviteiten waarmee ze de prachtige zeebodem van de Malediven kunnen verkennen.

De internationale keten RIU heeft haar oorsprong in 1953 op Mallorca, Spanje, met de opening van een klein vakantiehotel van de familie Riu, oprichter en huidig eigenaar in de derde generatie. Het bedrijf concentreert zich op toeristische hotels. Meer dan 70% van de hotels biedt de gerenommeerde All inclusive by RIU service. Met de opening van het eerste stadshotel in 2010 heeft RIU zijn aanbod van producten uitgebreid met een lijn van stadshotels genaamd Riu Plaza. RIU Hotels & Resorts heeft op dit moment 93 hotels in 19 landen en 29 985 werknemers die elk jaar meer dan 4 miljoen gasten ontvangen.Tegenwoordig neemt RIU de 35ste plaats in tussen de grootste ketens ter wereld, de derde plaats in Spanje op basis van inkomsten en de vierde plaats op basis van het aantal kamers. www.riu.com