RIU sluit 2020 af op Jamaica met gerenoveerd Riu Montego Bau

  • Met de renovatie wordt het hotel alleen voor volwassenen, wat betekent dat de drie RIU-hotels op deze bestemming nu exclusief zijn voor personen van 18 jaar of ouder – Na deze renovatie beschikt RIU in dit land over een hotelaanbod dat geheel nieuw of recent gerenoveerd is – • De heropening van het hotel valt samen met de heractivering van Riu Palace Jamaica, ook in Montego Bay

RIU Hotels & Resorts heeft de heropening van Riu Montego Bay op Jamaica aangekondigd, na een complete renovatie van de installaties en een verandering in het dienstenconcept waarmee het hotel nu alleen voor volwassenen is. Daarbij zijn, dankzij deze renovatie, de zes RIU-hotels in het land nieuw of recent gerenoveerd. Na de opening voegt Riu Montego Bay zich bij Riu Reggae en Riu Palace Jamaica als hotels voor personen van 18 jaar en ouder, waarmee de RIU-bestemming Montego Bay exclusief voor volwassenen wordt.

Behalve een complete renovatie van de installaties en de verandering van het dienstenconcept, is een van de grootste nieuwe faciliteiten van de renovatie van Riu Montego Bay de constructie van het waterpark Splash Water World. Dit is het tweede waterpark dat RIU Hotels opent in het land, na RIU Ocho Rios, maar het eerste dat de hotelketen aanbiedt aan de hotels die exclusief voor volwassenen zijn op Jamaica, omdat het open is voor de gasten van de drie hotels op de bestemming.

De gasten die in een van de 826 compleet gerenoveerde kamers verblijven, kunnen genieten van de erkende 24-uurs-All-Inclusiveservice van RIU, en beschikken tijdens hun vakantie over totaal vijf zwembaden die ieder een andere sfeer bieden aan de gasten. Net als altijd biedt het animatieteam zowel overdag als ´s avonds amusement, zoals de avondshows in het theater van de bar ´Exodus´. Een andere belangrijke toevoeging door de renovatie is de Riu Get Together Party. De geweldige themafeesten met spektakel en live muziek van RIU arriveren voor het eerst op Jamaica en worden gevierd op het theaterplein van Riu Montego Bay voor alle gasten van de drie hotels van deze bestemming, zodra de beperkingen vanwege de COVID-19-pandemie dit toestaan.

De renovatie heeft de hotels een compleet nieuw imago gegeven, voornamelijk vanwege het gebruik van kenmerkende materialen uit de omgeving, zoals hout, steen, koorden en een selectie kleuren die typisch zijn voor de zone, zoals terracotta en brons. In de gemeenschappelijke ruimtes kan worden genoten van deze details, net als in de bestaande restaurants, die ook gerenoveerd zijn, en in de nieuwe.

In de nieuwe restaurants, ‘Kulinarium’ en ‘Steakhouse’, zijn deze details afgemaakt met andere accenten in dezelfde stijl. De eerste beschikt over een elegante decoratie, zoals plantaardige elementen en een chique esthetica, die aansluiten bij de gourmet gerechten die het restaurant serveert. En in de ‘Steakhouse’ zijn materialen en kleuren gebruikt die beter aansluiten op de vleesgerechten die op de kaart staan, met nadruk op hout en cortenstaal, samen met rode elementen van het vuur.

Het hoofdbuffet toont ook grote veranderingen in zijn decoratie en opstelling. Met plantaardig papier en aardekleuren en olijfgroen is een frisser aspect gecreëerd, dat integraal doorloopt tot op het terras. Bovendien, dankzij de vier grote ramen in het dak van het restaurant, komt er veel natuurlijk daglicht naar binnen.

Wat betreft de bars, naast de opening van een nieuw vleesgerechtenstation in jerk-stijl op het strand, blijft de ‘Sports Bar’ 24 uur per dag snacks en dranken bieden in een nieuwe esthetische, sportievere en actuelere omgeving na de renovatie.

Met de opening van Riu Montego Bay en Riu Palace Jamaica, dat een aantal dagen ervoor ook in Montego Bay opende, komt RIU dichtbij de heropening van al zijn zes hotels op Jamaica, alleen de opening van Riu Negril blijft nog over. De eerste die zijn deuren openende na de sluiting door COVID-19 in maart van alle hotels van de keten, was Riu Ocho Rios, waarna per bestemming één hotel opnieuw werd geactiveerd (Riu Reggae in Montego Bay en Riu Palace Tropical Bay in Negril), waarbij alle de protocols werden toepast die beschreven staan in de post-COVID-handleiding voor RIU-hotels.

www.riu.com