RIU Tikida hotels

  • Alle hotels van RIU en de Tikida-groep in Marokko beschikken over het certificaat “Welcome Safely”, dat verifieert dat de installaties voldoen aan de sanitaire vereisten van het Ministerie van Toerisme – • Deze stempel, gelanceerd door het Ministerie van Toerisme, voegt zich bij de strenge protocollen die de hotelketen ontwikkelde in samenwerking met Preverisk voor de veilige heropening van de hotels

De zes hotels van de hotelketen RIU en de Tikida-groep beschikken over het “Welcome Safely”-certificaat. Deze stempel, die is opgezet door het Ministerie van Toerisme, Ambacht, Luchtverkeer en Sociale economie, bevestigt dat de hotels beschikken over alle maatregelen tegen COVID en dat de installaties veilig zijn voor de werknemers en gasten van het hotel. Hierbij voegen zich de strenge protocollen die de hotelketen toepast in alle hotels wereldwijd en die ontwikkeld zijn in samenwerking met het adviesbureau Preverisk, zodat de Riu Tikida-hotels voorbereid zijn op de heractivering zodra dit weer mogelijk is.

Dit certificaat is voortgekomen uit de inspanningen van de Marokkaanse overheid voor de heractivering van het toerisme op de bestemming en de toepassing van de maatregelen tegen COVID-19. Het etiket garandeert dat de instelling die hem in bezit heeft voldoet aan de benodigde vereisten en aanbevelingen om elk risico als gevolg van de pandemie te voorkomen en onder controle te houden. Het etiket “Welcome Safely” is de vrucht van de samenwerking met Bureau Veritas, een globale onderneming van test-, inspectie en certificatiediensten , en hun partner Wellhospitality, een onderneming die hulp biedt aan overheden en bedrijven bij het ontwikkelen van toerisme. Ook het Marokkaanse Ministerie van Toerisme heeft bijgedragen aan deze ontwikkeling.

Daarnaast beschikt de hotelketen RIU over 17 strenge protocollen die aan het begin van de pandemie zijn ontwikkeld in samenwerking met het internationale adviesbureau Preverisk, dat gespecialiseerd is in advies, controle en opleiding in gezondheids- en veiligheidsaspecten van de toeristische industrie. Voor het opstellen van deze protocollen werd elk detail van het werk van elke afdeling van het hotel onder de loep genomen om zo de maximale garanties voor de veiligheid aan de gasten en werknemers te kunnen bieden. De protocollen zijn zeer effectief geweest en met succes toegepast in alle hotels die RIU tot nu toe heropend heeft.

RIU en Grupo Tikida hebben zes hotels in Marokko: Riu Palace Tikida Agadir, Riu Tikida Dunas en Riu Tikida Beach in Agadir, Riu Tikida Palmeraie en Riu Tikida Garden in Marrakech en het nieuwste hotel Riu Palace Tikida Taghazout in Taghazout. De hotels zijn voorbereid op het heropenen van hun deuren zodra de situatie het toestaat. Hierbij passen zij de protocollen streng toe en bieden daarmee de meest veilige installaties voor al hun gasten en werknemers. www.riu.com