ROK hotel Kingston Jamaica, vervoegt Tapestry collection by Hilton

Met het Rok Hotel in Kingston maakt Tapestry collection by Hilton zijn debuut in het Caribisch gebied. Het pand met 168 kamers, eigendom van PanJam Investment Limited, wordt in 2020 geopend en ligt in een multifunctioneel complex aan het Kingston Waterfront en zal winkels, entertainment op locatie en commerciële kantoren omvatten.

“Strategisch gericht op onze uitbreiding in het Caribisch gebied en Latijns-Amerika, waarderen we de kans die Hilton biedt met de Tapestry Collection”, aldus Juan Corvinos, vicepresident ontwikkeling, Hilton, Caribbean and Latin America. Het gebouw aan Kingston Waterfront met 12 verdiepingen werd oorspronkelijk geopend in 1977 als het Oceana Hotel. Nu wordt het getransformeerd tot ROK, Kingston, een modern hotel in Downtown Kingston, dat gasten gemakkelijk toegang biedt tot de National Gallery of Jamaica en het historische monument Port Royal.

“Na een jaar van indrukwekkende groei sinds de lancering van het merk, inclusief de ondertekening van onze eerste twee eigendommen in Peru, zijn we energiek door onze uitbreiding in het Caribisch gebied en Latijns-Amerika”, zegt Jenna Hackett, hoofd van Tapestry Collection by Hilton. “Met zijn diepe wortels in de lokale gemeenschap biedt het Kingston ROK hotel zijn gasten een authentieke lokale ervaring in combinatie met de warme gastvrijheid van Jamaica.

Het hotel ligt aan Ocean Boulevard met uitzicht op de Kingston Harbour, de 7de grootste natuurlijke haven ter wereld, en heeft op de eerste verdieping een uitgebreid pooldeck, fitnesscentrum, loungehoek, restaurant, café en bar. ROK, Kingston biedt flexibele ruimte voor vergaderingen en evenementen, en zal ook dienen als accommodatie voor gasten die deelnemen aan events in het Jamaica Conference Centre aan de overkant van de straat bijwonen.

“Terwijl Hilton zijn aanwezigheid in het hele Caraïbisch gebied blijft uitbreiden, zijn we blij dat we de kans krijgen om hun groei te ondersteunen en het merk Tapestry Collection in de regio te lanceren”, zegt Stephen Facey, voorzitter en chief executive officer van PanJam. “Door de samenwerking met een gerespecteerd wereldwijd horecabedrijf als Hilton, kunnen we reizigers laten kennismaken met de authentieke Kingston-ervaringen, en hen tegelijkertijd de luxe accommodaties aanbieden”.

Hilton heeft momenteel een portfolio van bijna 150 hotels en resorts die openstaan voor reizigers in het Caribisch gebied en Latijns-Amerika, waaronder meer dan 20 hotels in het Caribisch gebied. In zijn 100e jaar blijft het bedrijf extra groeimogelijkheden in de regio nastreven en heeft momenteel een robuuste pijplijn van bijna 90 hotels in het Caraïbisch gebied en Latijns-Amerika, waaronder twee woningen van Tapestry Collection in Peru – Hotel Bel’Arte Lima en Hotel Museo de Osma – die in 2021 zullen worden geopend.