Rootsrock: het boetiekfestival van Château de Pommard

Tijdens het weekend van 14 juli organiseert het Château de Pommard, te midden van zijn mythische wijngaard, de tweede editie van het Rootstockfestival. Het evenement biedt een mix van liveshows, wijn, foodpairing en fijne ervaringen. Een kleurrijke line-up wisselt internationale headliners af met nieuw talent dat ontdekt werd door het Rootstocklabel.

Rootstock is een bijzonder evenement waar tijd van geen tel is en waar je in het sublieme kader van het Château de Pommard even kan ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen. Je krijgt er de kans om een buitengewoon muziekaanbod te ontdekken, smaakvolle wijn te degusteren en het weekend feestelijk door te brengen. Er zijn slechts 1.500 tickets beschikbaar. Wees er dus snel bij!

Een internationale en kleurrijke muzikale line-up

Drie dagen lang zullen internationale muzikanten de twee podia van het festival inpalmen. Op het hoofdpodium, midden in de wijngaard van het Château de Pommard, verwelkomen we headliners uit het Verenigd Koninkrijk, Canada, Zwitserland, de Verenigde Staten en Frankrijk. Het tweede podium, la scène découverte, bevindt zich in de historische tuinen van het kasteel en zal bestemd zijn voor nieuw talent. Een buitengewone combinatie van pop, rock, jazz, soul en electro zal alle liefhebbers van livemuziek kunnen bekoren.

Jungle, de iconische Britse groep die moderne soulmuziek brengt, zal het hoofdpodium vrijdagavond in vuur en vlam zetten. Eerder op de avond zal ook Lys het podium betreden, de groep met onder andere Steve Hewitt, de beroemde drummer van Placebo. Zaterdag 14 juli zet men het feest verder met de Parijse groep Isaac Delusion, gevolgd door een dj-set van de beroemde Franse dj Breakbot. Yeast en Holy Two, twee groepen uit Lyon, zullen met hun rock- en popmuziek de affiche van die dag vervolledigen. Zondag 15 juli trakteert de Canadese groep The SoulJazz Orchestra op aanstekelijke latinritmes, gevolgd door de bedwelmende acid pop van de Zwitserse groep Le Roi Angus. Om 21.30 uur zal de tijdloze Keziah Jones het festival in schoonheid afsluiten. De Rootstockontdekkingen Théo Maxyme, Gaumar, Telegraph, Noée, Apollo Complex en Jody Jody zullen tijdens het weekend hun eerste EP’s voorstellen.

Glamping in een pop-uphotel in het hart van het festival

Voor deze nieuwe editie slaat Rootstock de handen in elkaar met het Britse bedrijf The Pop Up Hotel. Zij planten een tijdelijk boetiekhotel neer in het hart van het festival. De festivalgangers kunnen  er genieten van het comfort en de diensten van een luxehotel midden in het dorp Pommard: 18 exclusieve tenten van topkwaliteit, dag en nacht beveiliging, een onthaal en een private ontspanningszone voor de gasten van het pop-uphotel. Een verblijf voor 2 personen vanaf € 1.250 (inclusief toegang tot het pop-uphotel en 2 viptickets voor 3 dagen).glamping-1

Rootstock is meer dan een muziekfestival. Het is een weekendbestemming voor levensgenieters, met een lifestyleaanbod à la carte: een food court, fietstochtjes doorheen de wijngaarden van de Côte d’Or, yogasessies in de openlucht en nog zo veel meer … De kunst van het degusteren mag eveneens niet ontbreken. Ontdek de 32 producten van het Château de Pommard en proef in alle exclusiviteit de limited edition van de Cuvée Rootstock Rosé, een hommage aan de muziek, een uitnodiging tot een dans, gecreëerd door Emmanuel Sala, de technisch directeur van het Château de Pommard.

Het Château de Pommard werd in 1762 opgericht door Vivant Micault, secretaris van koning Lodewijk XV, en is nog steeds een van de meest emblematische en meest bezochte wijngaarden van de Bourgogne. De Clos Marey-Monge ligt in het hart van het domein en produceert al meer dan twee millennia lang een van de grootste expressies van de pinot noir. De familie Carabello-Baum uit San Francisco is sinds 2014 eigenaar van het domein en is zo de vijfde familie die het landgoed beheert in bijna 300 jaar. Tijdens Rootstock delen ze hun liefde voor wijn en muziek met het publiek.

Gratis shuttle beschikbaar vanuit het centrum van Beaune. Château de Pommard – 15 Rue Marey Monge, 21630 Pommard. https://rootstockmusic.com/