Royal Botania – Belgian outdoor luxury

Nieuwe Collecties 2019

Royal Botania zet al meer dan 25 jaar de toon wat buitendesign betreft. De lat ligt hoog, want niet alleen vloeien ergonomie en esthetiek hier naadloos in elkaar over, ook het concept klopt telkens tot in het kleinste detail. Elk ontwerp en elk stuk getuigt van puur vakmanschap.

Ook in 2019 inspireert Royal Botania met een vernieuwende collectie vol met eigentijdse trends. De nieuwe designs tillen je terras en tuin meteen naar een hoger niveau. Royal Botania is er voor wie houdt van de mooie dingen in het leven. Voor zij die eindeloos willen genieten.

De nieuwe collectie garandeert een luxueuze sfeer in om het even welke setting!

Link je de klassiek gekleurde naam Royal Botania niet meteen met eigentijds, vernieuwend buitendesign? Dat komt wellicht omdat hij daar in eerste instantie niet voor bedoeld was. De allereerste collectie outdoor meubels die oprichters Kris Van Puyvelde en Frank Boschman introduceerden, was er eentje geïnspireerd op klassieke koloniale Engelse meubels uit Azië. Kris Van Puyvelde: “Om een klinkende naam te worden, wilden we letterlijk een naam die mooi zou klinken. ‘Royal Botania’ deed de klassieke tuinmeubels in teakhout die we toen verkochten alle eer aan. Teveel eer eigenlijk, want we zijn niet gestart met de kwaliteit die we nu bieden. Die eerste collectie … dat waren zó’n zware, logge meubels. Die wogen zelfs zwaar op het netvlies (lacht). Ze was in een oogopslag uitverkocht, maar we hebben meteen daarna ingezet op betere kwaliteit én design.

Zomercllectie 2019.

FOLIA – speels, kunstzinnig en uiterst origineel, is waarschijnlijk het meest speelse item in de Royal Botania collectie. Voor zomer 2019 wordt de collectie uitgebreid met een karaktervolle ‘rocking chair’ en komen er drie makkelijk te combineren nieuwe pastelkleuren bij: olive green, sky blue en mushroom.

JIVE – elegante eenvoud – Een stoel voor de modernisten onder ons! Naast de reeds bestaande uitvoering met teak leuning en Olefin zit, is er nu ook een uitvoering van de Jive volledig in aluminium.

MOZAIX LOUNGE – ‘baden in luxe’ geherdefinieerd: Ongetwijfeld dé eyecatcher van het seizoen! De warme, edele houten rasters met royale afmetingen in diep geolied Mahonie bieden u een waaier aan mogelijkheden om uw ‘zitlandschap’ volledig naar eigen smaak in te richten.

SAMBA – speels en luchtig: Bij deze collectie staat sfeer centraal, maar met een praktisch en toegankelijk karakter. Het lichte aluminium silhouet is stapelbaar en de zit bestaat uit een mix van geweven koord en lint. De rug bestaat uit gespannen koorden.

VITA – stijlvolle présence : Het getailleerde vrouwelijke silhouet van deze stoel verklaart meteen ook waar de naam vandaan komt: ‘vita’ is immers Italiaans voor ‘taille’. Zijn elegantie bewijst meteen dat dit niet zomaar een stoel is. Een ware streling voor het oog.

TUSKANY – tussen hemel en aarde : Een droombed. Een eiland dat u verleidt om uw hoofd vrij te maken … een waardige opvolger voor de Kokoon.

OAZZ – een succesverhaal met een vervolg : De PALMA parasol die Royal Botania twee jaar geleden uitbracht betekende een ware revolutie door zijn volledig geïntegreerd en automatische openingssysteem. Nu krijgt de Palma er een familielid bij: de OAZZ. Die geniet van dezelfde makkelijke bediening, maar is strakker gelijnd en dus gunstiger qua prijs. Het doek bevindt zich tussen de baleinen, wat voor een zeer aparte look zorgt.