S.pellegrino limited edition: een ongeziene fusie tussen food en fashion

Twee iconen van de Italiaanse finesse en flair – watermerk S.Pellegrino en het tijdschrift Vogue Italia – zorgen voor een bruisende cross-over met hun limited special edition fles, die in België beschikbaar zal zijn vanaf eind september 2015.

Hommage aan Italië: Het wereldberoemde sprankelende water, S.Pellegrino, staat synoniem met gourmet food. Jaarlijks brengt het een hommage aan zijn thuisland Italië dankzij een limited edition-fles die Italiaanse iconen in de kijker zet. Zo was er eerder al een Missoni-, Bulgari-, Pavarotti- en Ducatifles.

Trotse ambassadeurs: Samen met het gerenommeerde tijdschrift Vogue Italia, brengt het deze keer wereld-wijd een ode aan de Italiaanse style & art of living: de combinatie van food & fashion. Met deze limited edition Vogue Italia fles (75 cl), vieren beide Italiaanse merken hun samenwerking eerder dit jaar rond de wedstrijd Young Chef 2015. Hiervoor gingen ze als trotse ambassadeurs van food & fashion op zoek naar de meest getalenteerde jonge chefs en fashion designers ter wereld.

Internationale kookwedstrijd Young Chef 2015: mode en gastronomie hand in hand. De ‘Young Chef Award’ en de ‘Most Talented Designer Award’ werden door Vogue Italia en S.Pellegrino uitgereikt op 26 juni in Milaan, gaststad voor de wereld-tentoonstelling. S.Pellegrino is bovendien het officiële water voor dit evenement, én voor het Italiaanse Paviljoen.

De 28-jarige Ierse chef Mark Moriarty (The Culinary Counter, Dublin) werd er uit-geroepen tot ‘S.Pellegrino Young Chef’. Het Latijns-Amerikaanse duo met chef Maria José Jordan en modeontwerpster Paula Cademartori viel twee keer in de prijzen: ‘Best Chef-Designer couple award’ en de publieksprijs van de website-bezoekers van vogue.it.

Beschikbaar vanaf eind september

De etiketten van deze limited edition fles zijn voorzien van nieuwe illustraties en tekst die de vakgebieden fashion en cuisine laten samenvloeien. Vanaf eind september 2015 zal deze uitzonderlijke fles in de beste restaurants van België te vinden zijn.

S.Pellegrino is een icoon voor stijl en verfijning op de beste tafels ter wereld. Het mineraalwater is afkomstig van een thermale bron in het hart van de Orobische Alpen in Italië. Al in de dertiende eeuw waren de eigenschappen van dit water bekend. Zelfs Leonardo da Vinci bezocht de bronnen. Eind jaren 1800 vormden de thermen van San Pellegrino een populaire toeristische trekpleister. De vraag naar het water steeg en daarom werd in 1899 voor het eerst het water gebotteld. Het bedrijf Sanpellegrino was geboren. Vandaag staat het water in meer dan honderd landen voor lekker eten, Italiaanse finesse en het goede leven. www.sanpellegrino.com