Seabourn introduceert U-boat worx cruise Sub 7-onderzeeërs

Voorzien van 4k-onderwatercamerasysteem, een grijparm, draaiende expeditiestoelen, een Bluetooth-stereosysteem én champagnekoeler.

Seabourn, ’s werelds beste ultraluxe cruisemaatschappij, brengt alles in gereedheid om toeristen voor de allereerste keer ooit mee te nemen naar de bodem van de oceaan. We geven je al een blik op het design en de spitsvondigheden van de op maat gemaakte onderzeeërs. Aan boord van de 2 nieuw gebouwde luxe expeditieschepen, zal je op excursie kunnen gaan met twee U-Boat Worx Cruise Sub 7- onderzeeërs.

De onderzeeërs, die werken op een batterij, bieden plaats aan zes gasten en een kapitein. Er wordt gedoken naar een diepte van 300 meter, op verkenning naar scheepswrakken, koraalriffen en de prachtige onderwaterwereld. Je neemt plaats in een van de twee doorzichtige acrylkoepels naast de kapitein. De stoeltjes staan op een draaiend platform, zo heb je een prachtig uitzicht rondom zonder iets te moeten missen.

“De onderwaterwereld wordt vaak nog het laatste stukje onbekende aarde genoemd. Volgens de U.S. National Oceanic and Atmospheric Administration is meer dan 80% van dat grote gebied nog niet in kaart gebracht, geobserveerd of verkend”, zegt Robin West, vicepresident Expedition Operations bij Seabourn. “Wij nemen onze gasten in onze onderzeeërs mee naar een plek die bijna nog niemand met eigen ogen heeft gezien. Ze keren terug met een andere kijk op de wereld om ons heen en ze zullen er nog jaren over vertellen.”

Om de gasten een unieke ervaring te bezorgen, zijn de duikboten uitgerust met de meest geavanceerde bijkomende technologie. De wereld buiten de koepel wordt gefilmd met een 4k-onderwatercamerasysteem. De gasten zelf en de directe omgeving worden ook gefilmd. Al dat filmmateriaal kan gedownload worden en wordt tijdens conferenties op een groot scherm in het Discovery Center aan boord van het schip geprojecteerd. Aan de zijkant van de duikboot is een arm met zes functies gemonteerd die tot 32 kilo kan tillen. Om in lijn te blijven met de luxe ervaringen aan boord van de Seabournschepen, wordt de onderzeeër uitgerust met op maat gemaakte, geborduurde lederen bekleding, twee aircosystemen en een Bluetooth-stereosysteem. Verder is er een champagnekoeler voor gasten die graag willen toosten op hun verkenningstocht.

De duikboten vertrekken meerdere keren per dag in gebieden overal ter wereld, waar de omstandigheden gunstig zijn. Ze zijn uitgerust met waterbestendige led-flood-/spotlights, sonars als een tweede paar ogen en een geavanceerd onderwater tracking- en navigatiesysteem.

Seabourn Venture is gepland om te lanceren in juni 2021. Het voorlopig nog naamloze zusterschip volgt in mei 2022. De schepen zijn al van in de ontwerpfase afgestemd op expeditiereizen, gecombineerd met een ultraluxueuze en gepersonaliseerde bediening in de handen van de beste reisexperts en doorgewinterde professionals die expedities, gastvrijheid en luxe cruises hoog in het vaandel dragen.

Tussen juli 2021 en april 2022 doet Seabourn Venture een groot aantal adembenemende en afgelegen bestemmingen aan in het noordpoolgebied en op Antarctica, maar ook in het Amazonegebied, de Caraïben, Centraal- en Zuid-Amerika en nog veel meer. De routes, prijzen en bijkomende informatie over de maidentrip en het eerste jaar van Seabourn Venture zijn te vinden op www.seabourn.com