Seduisante stulpjes, liefde laait op in Wallonië

Niets zo romantisch als verblijven op een verlaten plekje midden in het groen. Toch moet het niet altijd een boomhut zijn om de liefde weer te doen oplaaien. Verliefde blikken uitwisselen kan ook in een prachtig art-nouveauhuis of een flamboyant kasteel. Hierbij enkele van onze favoriete romantische adresjes in Wallonië. En voor de liefhebbers toch ook nog een stulpje hoog in de bomen (het is sterker dan onszelf).

Villa Balat : Instant verliefd. Dat was ons eerste gevoel bij Villa Balat.

Je kan ook bijna niet anders dan vallen voor deze voorname villa, één van de mooiste huizen van Namen. Pal aan het water met zicht op de citadel, daar waar Samber en Maas samenvloeien. Kiezen is (niet) verliezen… De drie suites hebben elk hun eigen karakter en baden in prachtige vroeg-twintigeeuwse luxe. De een wat groter dan de andere, de ene keer kijk je uit op de gezellige binnentuin dan weer heb je zicht op de citadel. De grootste kamer heeft ook een prachtig overdekt privéterras. De kers op de taart is hier zonder twijfel het royaal ontbijt met een fijne selectie streekproducten die met zorg en vooral met veel liefde aan tafel worden gebracht in de al even royale ontbijtruimte door gastvrouw Muriël.

Romantik Hotel Le Val D’Amblève

What’s in a name? Het Romantik Hotel Le Val d’Amblève ligt in het hart van de Luikse Ardennen, vlak bij Stavelot en heeft zijn naam niet gestolen. Dit hotel met zijn moderne en oude architectuur is ideaal voor een romantisch verblijf. Het hotel beschikt over 24 stijlvol ingerichte kamers: warme kleuren en rijke materialen voeren de boventoon. Het hoofdgebouw is ook rijk aan een sauna, hammam en panoramisch terras. Het restaurant biedt bovendien een adembenemend uitzicht over de tuin en het terras. De Frans geïnspireerde keuken biedt lichte, seizoensgebonden gerechten met verse producten. Ideaal voor gezellige verwenmomenten en romantische vergezichten.

Neem je nog andere tortelduifjes mee op sleeptouw? Reserveer dan de villa Le Jardin des Princes voor 12 personen (6 kamers), gelegen op 300 meter van het hotel. Als de liefde trouwens ooit uitgroeit tot een volwaardig huwelijk: het restaurant is evenwel te boeken voor feesten van ongeveer 120 personen.

Château de Vignée

Herbronnen aan de Lesse. Dat kan perfect bij het Château de Vignée. Een romantische getaway midden in het groen om even alle dagelijkse beslommeringen te vergeten. Het hotel telt 24 unieke kamers. De indrukwekkende suites bieden plaatsen aan 2 tot 4 gasten, in de comfortkamers staat de zintuigelijke ervaring dan weer centraal. Elke kamer symboliseert op zijn eigen manier een stukje van het grillige doch mooie landschap van de Ardennen.

Volledig tot rust komen kan eveneens in de spa. Een weldaad voor lichaam en geest. Naast de vele behandelingen en faciliteiten kan je eveneens gebruik maken van een zwembad, hammam en een Finse sauna die uitkijkt op de nabijgelegen rivier.

Van woensdag tot en met zaterdag is het culinair genieten in het gastronomisch restaurant ARDEN waar Michelin ster Marius Bosmans de potten mag bestieren. Je kan hier zowel à la carte eten als voor een menu kiezen. Een doordachte selectie wijnen en lokale ambachtelijke bieren worden hier ook met plezier aan tafel gebracht. Van zondag tot dinsdag serveert Bistro Le Castor Fou een meer traditionele keuken bereid met een arsenaal aan top lokale ingrediënten.

Romantiek combineren met de geest en het lichaam tot rust brengen, kan met de aan de balie beschikbare wandelkaarten. Met zijn weelderige bossen, meanderende rivieren en eeuwenoude bastions biedt de omringende natuur menig opties voor zowel rustige als meer gewaagde wandelingen. Hand in hand flaneren in de pittoreske dorpjes van de vallei of genieten van de imponerende fauna en flora van Rochehort? The choice is yours!

Les Écorces

Wie in een boomhut wilt slapen in Wallonië, moet dit tegenwoordig maanden, zelfs een jaar op voorhand plannen. Gelukkig is er in de prachtige Condrozstreek nog een plekje te vinden waarvoor in 2023 nog beschikbare data zijn, zelfs in het weekend. Men zegge het voort (maar niet te veel hé).

Les Écorces is een bijzondere hut in het hart van de Belgische Ardennen. Het bevindt zich midden in het bos op zo’n 7 meter hoog en is voorzien van alle comfort. De ideale plek om dichter bij de natuur en bij je geliefde te zijn.

We weten dat de liefde van de man of de vrouw vaak door de maag gaat maar voor wie zijn kookkunsten tijdens een weekendje weg liever wilt thuislaten, kan iets aan huis laten leveren, of boomhut in dit geval. Start de dag fris en fruitig met een volledig gezond continentaal ontbijt, inclusief lekker appelsap van de boomgaard. Kies ’s avonds voor een hartverwarmende raclette met salade, aardappeltjes en uiteraard een flesje wijn