Sheraton onthult zijn nieuwe versie in Turkije

Het Sheraton Istanbul Levent, gelegen in het financiële district van Istanbul, wordt de nieuwe hub worden voor de lokale bevolking en reizigers om contacten te leggen en samen te werken. Het onlangs gerenoveerde hotel is een voorbeeld van de wereldwijde transformatie van het merk en gastenervaring en toont kenmerkende sleutelelementen van het nieuwe concept dat tot doel heeft een omgeving te creëren waar gasten zich comfortabel en op hun gemak kunnen voelen, of het nu gaat om werken, vergaderen of ontspannen. Voortbouwend op zijn wortels als een gemeenschapshub voor de lokale bevolking en gasten op vlaggenschip locaties wereldwijd, creëert de nieuwe aanpak voor Sheraton een intuïtieve en holistische ervaring.

De Levent buurt, vroeger een formidabele marinebasis tijdens de Ottomaanse periode, is nu de belangrijkste financiële wijk van Istanbul, waar wolkenkrabbers verrijzen samen met beroemde winkelcentra en populaire restaurants. Het bruisende gebied is gevuld met kunst en cultuur, gastronomisch dineren, winkelen en entertainment. Het hotel is gunstig gelegen in het hart van Levent, grenst aan de Sapphire Shopping Mall en ligt in de nabijheid van de luxe winkelcentra Istinyepark, Kanyon en Zorlu Shopping Malls. Sheraton Istanbul Levent ligt op 30 minuten rijden van de luchthaven van Istanbul en heeft directe toegang tot de metrolijnen van de stad, die zich bij de ingang van het hotel bevinden.

Het hart van Sheraton Istanbul Levent is de lobby. Deze is opnieuw ontworpen als het “Openbare Plein” van het hotel; een holistische, open ruimte die mensen uitnodigt om samen te komen of alleen te zijn onder anderen, waardoor een gevoel van energie en saamhorigheid ontstaat. Met een stroom die natuurlijk, intuïtief en ongecompliceerd is, hebben gasten wat ze nodig hebben binnen handbereik, dit alles tegen een uitnodigende achtergrond die warm en comfortabel aanvoelt en toch verfijnd is. Originele kunstwerken van lokale kunstenaars worden tentoongesteld in het hele hotel, gekozen om visuele inspiratie op te wekken, waaronder het werk van de gevierde hedendaagse Turkse kunstenaar, Seckin Prim.

Sheraton Istanbul Levent beschikt over vele kenmerkende elementen van de nieuwe Sheraton visie. Community Table is een uitnodigende, speciaal gebouwde werkruimte in de lobby van het hotel waar gasten kunnen werken, eten en drinken terwijl ze de energie van de ruimte opsnuiven. In navolging van Sheratons filosofie om zowel vorm als functie te omarmen, zijn deze tafels op maat ontworpen met voorzieningen om gasten productief te houden, waaronder ingebouwde verlichting, stopcontacten en draadloze oplaadstations. De Booths bieden twee plekken om geconcentreerd na te denken of videogesprekken te voeren met familie, vrienden of collega’s. De Goblet & Cup, deels bar, deels koffiebar, deels supermarkt, is het sociale centrum van het hotel, waar de hele dag door een menu van koffie tot cocktails wordt geserveerd.

Alle 248 gastenkamers hebben heldere, goed verlichte ruimtes met een warme, residentiële uitstraling, bestaande uit zachte afwerkingen en lichte houttinten, geaccentueerd met zwarte metalen accenten. Gasten zullen genieten van het gebruik van moderne voorzieningen zoals mobiele sleutel, het Sheraton Sleep Experience platform bed, Nespresso koffiezetapparaat en theezetapparaat.

De Sheraton Club Lounge, een exclusieve 24/7 toegankelijke ruimte voor Marriott Bonvoy Elite leden en Sheraton Club level gasten, biedt een ontspannen en toch chique omgeving met een panoramisch uitzicht op Istanbul en de Bosporus op de 20e verdieping.

De Oost-Mediterrane keuken, geïnspireerd door de delende en hechte cultuur van Turkije, vindt u in Restaurant Levantino. Afgeleid van het Italiaanse woord Levante, betekent de historisch gewortelde naam de rijzende zon. De Napolitaanse Executive Chef Giovanni Terracciano creëert kenmerkende delicatessen zoals handgemaakte pasta’s, authentieke Italiaanse pizza’s voor fijnproevers en unieke risotto’s. Goblet & Cup, gelegen in de lobby, is een koffiebar, bar en markt in één. Gasten kunnen de hele dag genieten van een menu met alles van vers gezette koffie, delicaat gemixte thee tot creatieve cocktails. Het is de perfecte plek voor een snelle hap, een snack aan de bar of een ontspannen maaltijd.

Gasten kunnen fit en energiek blijven in het ultramoderne fitnesscentrum dat 24 uur per dag open is, met de nieuwste TechnoGym-apparatuur, samen met groeps- en individuele lessen. De Shine Spa heeft 6 kalmerende behandelkamers, vier stoombaden, twee sauna’s en een ruim binnenzwembad.

Vergaderingen worden helderder met ruimtes die natuurlijk daglicht bieden in Sheraton Istanbul Levent. Verspreid over 1.123 m² beschikt de vergader- en evenementenruimte van het hotel over negen vergaderzalen, een grote balzaal die in drie delen kan worden opgesplitst, en een ruime foyer voor gezelligheid en energieke koffiepauzes.

Sheraton Istanbul Levent volgt Marriott International’s “Commitment to Clean” protocollen, gecreëerd in samenwerking met toonaangevende experts in voedsel- en waterveiligheid, hygiëne en infectiepreventie, en hotelexploitatie. .