Singapore Airlines voegt Brussel toe aan netwerk

Brussel wordt volgend jaar de nieuwste Europese bestemming in het netwerk van Singapore Airlines (SIA). De maatschappij lanceert rechtstreekse vluchten van de Belgische hoofdstad naar Singapore. De eerste vlucht vindt plaats op 25 oktober 2020.

Onder voorbehoud van wettelijke goedkeuring, vertrekt vanuit Brussel elke maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag om 11u20 (lokale tijd) vlucht SQ303 naar Singapore. De terugvlucht SQ304 vertrekt uit Singapore elke woensdag, donderdag, vrijdag en zondag om 23u55 (lokale tijd). SIA zet op deze vluchten een Airbus A350-900 in.

“We zijn verheugd Singapore Airlines te mogen verwelkomen op Brussels Airport. Singapore Airlines is een premium maatschappij van wereldklasse, die bekendstaat om haar uitstekende service. Als cruciale toegangspoort tot Azië is Singapore een belangrijke nieuwe bestemming in ons groeiende Aziatische netwerk. We zijn blij dat de vluchten worden uitgevoerd met de Airbus A350, het meest energie-efficiënte en stilste vliegtuig in zijn soort”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

“We zijn heel blij met de nieuwe vluchten tussen Singapore en Brussel, een stad die een belangrijk economisch en politiek knooppunt is in Europa. Deze uitbreiding getuigt van SIA’s engagement om haar netwerk voortdurend uit te breiden en haar klanten een vlottere reiservaring te bezorgen,” zegt SIA’s Senior Vice President Marketing Planning Tan Kai Ping.

De hoofdstad van België huisvest de instellingen van de Europese Unie (EU) en wordt daarom ook de hoofdstad van de EU genoemd. Het is de dichtstbevolkte regio van België met het hoogste BBP per capita. Het secretariaat van de Benelux en het hoofdkantoor van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) zijn ook in Brussel gevestigd. Door haar unieke geografische ligging is Brussel een knooppunt voor het trein-, weg- en luchtverkeer, waardoor de stad de bijnaam heeft van “het kruispunt van Europa”. Door de nieuwe vluchten zorgt SIA voor een betere verbinding tussen de Benelux en Singapore, met rechtstreekse vluchten uit Amsterdam, Düsseldorf en Brussel.

Tickets voor de nieuwe vluchten Brussel-Singapore zijn verkrijgbaar vanaf 17 december 2019 via verschillende distributiekanalen.