Six Senses Grand Bahama

Six Senses komt naar Grand Bahama als onderdeel van een project dat het lokale toerisme, de ontwikkeling en de investeringen zal stimuleren. Met sociale en ecologische verantwoordelijkheid als uitgangspunt zal het nieuwe resort en de residenties werkgelegenheid creëren voor de inwoners van Grand Bahama, duurzaamheid en regeneratieve activiteiten op het eiland aanmoedigen, en de omringende gemeenschap erbij betrekken terwijl het land wordt beschermd voor toekomstige generaties inwoners en bezoekers van Grand Bahama.

Het resortdorp, ontworpen door architectenbureau 3XN, zal bestaan uit 45 villa’s aan het water en aan het kanaal, met 732 meter strand en water aan drie zijden. Naast de gastenverblijven zijn er plannen voor een restaurant, een strandgelegenheid, een boothuis en een zwembadbar. De toekomstige ontwikkeling van het 36 hectare grote terrein zal directe toegang bieden tot een nieuwe jachthaven. De eenheden zullen modulair en geprefabriceerd zijn om de impact op de locatie te minimaliseren en te voldoen aan de hoge duurzaamheidsdoelstellingen.

Het resortdorp zal een Experience Center herbergen samen met kunstenaarsstudio’s, ontspannende vergaderruimtes, een fitnesscentrum en een Six Senses Spa. Naast het Earth Lab komt er ook een Marine Research and Dive Center dat zich richt op de veerkracht van de kust, inheemse beplanting en landherstel. Bijkomende land- en zeegebieden zullen worden aangewezen als reservaten, waardoor de lokale biosfeer verder wordt versterkt.

Transformatief model voor de Bahama’s en Caribische projecten

De uitdagingen van vandaag worden beantwoord met daden, niet met woorden. Bij Six Senses Grand Bahama zal een team van experts in kustbestendigheid, mariene ecologie en duurzaam ontwerp samenwerken met Bahamaanse consultants om ervoor te zorgen dat hun schat aan kennis in alle aspecten van de ontwikkeling wordt opgenomen en toegepast.

Het ontwikkelings- en investeringsteam, onder leiding van Weller Development Partners en Pegasus Capital Advisors, heeft een bewezen staat van dienst op het gebied van milieuduurzaamheid en een reputatie voor het opleveren van transformatieve projecten. Een prioriteit is het werven van mensen uit de directe omgeving van het project en het doel is om samen te werken met Blue Action Lab om samen te werken met de lokale gemeenschap op het gebied van werkgelegenheid en het verbeteren van vaardigheden. Met een formele lancering die binnen enkele weken wordt verwacht, zal het project honderden banen creëren voor Bahamanen, zowel tijdens de bouwfasen als wanneer het resort zijn deuren opent.

De ontwikkeling krijgt een investering van het Global Fund for Coral Reefs om kapitaal en technische bijstand te verstrekken die leiden tot een grotere veerkracht van de riffen en de gemeenschappen die ervan afhankelijk zijn. Het creëren van een resort met een orkaan-isolerende kustlijn, terwijl de milieueffecten worden geminimaliseerd door zelfvoorzienende energie- en afvalambities, zal ook als voorbeeld dienen voor toekomstige duurzame toerismemodellen op Grand Bahama en in het hele Caribische gebied.

Branded residences:

Op minder dan een uur vliegen of 2,5 uur varen van Miami of Fort Lauderdale is Grand Bahama de toegangspoort tot de Bahama’s en een korte reistijd van en naar Zuid-Florida en belangrijke internationale hubs. Ontworpen door de wereldberoemde architect Olson Kundig, komen er ongeveer 20 merkwoningen voor eigenaren die op zoek zijn naar een home-away-from-home in de buurt van de kosmopolitische en gezinsvriendelijke stad Freeport. Grand Bahama, een van de laatste eilanden die in het midden van de 20e eeuw tot ontwikkeling kwamen, is een relaxte, toegankelijke gemeenschap die moderne infrastructuur, restaurants en hotels combineert met gouden stranden en aquamarijn water. Buiten de stad is het eiland een genot voor ontdekkingsreizigers met uitgestrekte mangrovebossen, zeegrotten en zanderige baaien.

Six Senses Grand Bahama is slated to open in 2026.