Six Senses London

Het eerste Six Senses hotel Londen brengt kunst, wellness en een communautaire nadruk naar het Bayswater district in de Britse hoofdstad. Bayswater in West-Londen ligt vlakbij Hyde Park en Kensington Palace en staat bekend om zijn straten met grote terrassen van witte stucwerkhuizen en tuinpleinen. Onder hen is een iconisch gebouw en voormalig warenhuis – Whiteleys – dat binnenkort de thuisbasis wordt van Six Senses London.

Het hotel, 110 kamers en suites, de wellnessclub en de spa reconstrueren de oorsprong van het gebouw en maken tegelijkertijd ruimte voor het moderne leven. Er komen ook 14 merkwoningen, eigenaars kunnen profiteren van alle privileges die een Six Senses huis met zich meebrengt, waaronder een op maat gemaakte inrichting, conciërgeservice, eetgelegenheid, huishouding en wellnessprogramma’s.

Whiteleys ontleent zijn naam aan de visionaire ondernemer William Whiteley, die in 1863 zijn eerste winkel in Westbourne Grove opende. Iets meer dan tien jaar later was de winkel uitgegroeid tot een warenhuis dat omschreven werd als “een immens symposium van de kunsten en industrieën van de natie en van de wereld”. Ooit een levendige bestemming die de focus vormde voor de omliggende woonwijk, werd Whiteleys in de jaren tachtig herontwikkeld tot een winkelcentrum met een bioscoop en een bowlingbaan, centrum dat evenwel in december 2018 de deuren sloot.

Geïnspireerd door de oorsprong van het gebouw, zijn de interieurs van Six Senses London ontworpen door het internationaal gevierde AvroKO in samenwerking met het EPR, en combineren nostalgische knipoogjes naar klassieke detaillering en art deco met moderne stroomlijning. Om een vleugje lokale cultuur toe te voegen aan de bewaard gebleven sfeer van de Grote Tentoonstelling, zal hedendaagse kunst van Britse kunstenaars in het hele hotel worden tentoongesteld.

In de huidige wereld van hyper-verbonden en gestresste levensstijl speelt Six Senses Spa een integrale rol in het aanbod van het hotel. In een ruimte die doet denken aan een ouderwets metrostation in Londen, wordt de spa-reis een afspiegeling van de verschillende energieën van het stadsleven, van de zintuiglijke stimulatie en beweging van de straat tot de stilte en rust van een rustig café of park. Op deze manier vloeien levendige gebieden over in meer serene en stille gebieden die een stimulerende en herstellende sensatie bieden. Hoogtepunten zijn onder andere 325 m² fitness, een overdekt zwembad van 20 meter, een Alchemy Bar en een ontspanningsruimte met gewelfde plafonds.

Op de tweede verdieping krijgen gebruikers toegang tot een nieuw soort sociale wellnessclub. Weg van de dichtheid en de intensiteit van de stad, zal deze ruimte beschikken over een centrale bar en lounge, coworking ruimtes, een restaurant en wellness-ruimtes. Six Senses London zal in 2023 worden geopend.