Sneakers met een twist: alternatieven voor de witte sneaker

Witte sneakers zijn enorm populair: je ziet ze in alle stijlen en maten en ze passen overal bij, zoals kleedjes, brede broeken of zomerse shorts. Het is zeker een staple item in je schoenencollectie. Maar wil je graag je sneakercollectie uitbreiden met originele, stijlvolle en kleurrijke sneakers? Dan zijn hier onze vier tips!

Kies voor zachte kleuren

Als je wil dat je sneakers passen bij zo veel mogelijk outfits, kan je best kiezen voor zachtere kleuren, zoals zachte pastelkleuren of beige en roze tinten. Ook kies je beter voor sneakers met verschillende schakeringen van dezelfde kleur, dan dat je verschillende basiskleuren (blauw, geel, rood) combineert. Zo kan je je sneakers makkelijk combineren met een tonal outfit van navy, beige, roze, rood of lichtgeel. Met een paar toffe sneakers gecombineerd met kleurrijke zomerse outfits, ben je weer helemaal in voor de zomer!

Focus op een toffe vorm

Toch niet zo’n fan van al die kleuren? Dan kan je ook kleuren achterwege laten en een sneaker met een toffe vorm kopen. Zo heeft het merk Guess leuke veterschoenen met een platformzool en een originele merkopdruk. Hoge zolen zorgen ervoor dat je precies op wolkjes loopt. Want je weet wel, bij sneakers is comfort key. Een witte statement sneaker maakt je outfits net dat tikkeltje specialer, maar je hoeft niet na te denken over kleurencombinaties. Twee vliegen in één klap dus!

Op z’n zomers: jute

Om binnen het neutrale kleurenpalet te blijven, heb je ook stoffen sneakers gecombineerd met een jute zool. Dit is een witte sneaker met een zomerse twist en zeg nu zelf: een jute zool geeft je toch een instant vakantiegevoel? De Superga sneaker met de dikke jute zool, is onze favoriet en voelt veel steviger rond je voet dan espadrilles. Dus wie zegt dat je helemaal uit je comfortzone moet komen? Een kleine twist, zorgt ook al voor een stijlvolle en originele outfit.

Last but not least, accenten van kleur

Een klassieker met een twist is de witte sneaker met een leuk kleurrijk of zilver accent op de tong of hiel. Een volledig witte sneaker, met een iets hogere zool en metaalkleurige, blauwe of rode accenten, kan je perfect combineren met verschillende outfits. Ook kan je kiezen voor een ander kleurtje bij je veterringen of door een extra metalen blokje toe te voegen tussen je veters. Kleine accentjes zorgen voor dat tikkeltje kleur en originaliteit en doen jou en je sneakers zeker extra stralen!