Sodastream voegt duurzame daad bij het woord tijdens Pride Amsterdam

SodaStream lanceert ‘Pride Starter Kit’ – nu online verkrijgbaar. SodaStream gelooft dat verschillen tussen mensen niet mogen beperken, maar juist moeten versterken. Daarom zette SodaStream zich, naast een wegwerpplasticvrije wereld, ook in voor diversiteit. Tijdens Pride Amsterdam bracht het merk dit in praktijk. Als laatste boot in de Canal Parade op zaterdag 3 augustus nam SodaStream de taak op zich om al het achtergebleven plastic uit de grachten van Amsterdam op te vissen. Samen met een divers clean-up team stak SodaStream de handen uit de mouwen.

“Dat we strijden voor een wereld zonder wegwerpplastic is voor veel mensen een bekend gegeven. Maar wat niet iedereen weet: SodaStream strijdt ook voor diversiteit. Met het hoofdkantoor en onze fabriek – ‘the Island of Peace’ – gevestigd in Israël, slagen we erin om mensen met verschillende afkomst, religie, gender en seksuele voorkeur in harmonie te laten samenwerken en gelijke kansen te bieden“, aldus Tamara Kroon, Marketing Manager van SodaStream Benelux.

Proud partner: SodaStream is dit jaar partner van Pride Amsterdam en nam met een eigen boot deel aan de Canal Parade op zaterdag 3 augustus. Op de boot stonden SodaStreams belangrijkste ambassadeurs: het eigen personeel. Maar ook koppels die, ondanks hun ogenschijnlijke verschillen, liefdevol door het leven gaan. Net zoals in de fabriek in Israël stond de SodaStream-boot (‘Love Tomorrow’) op deze dag voor een ‘Floating Island of Peace’. Ze bundelden hun krachten om plastic uit de Amsterdamse grachten op te ruimen. De opgeviste plastic wegwerpflessen werden gedoneerd aan de Plastic Whale Foundation. Van dit ‘grachtenplastic’ maken zij sloepen waarmee ze nog meer plastic kunnen vissen in Amsterdam en Rotterdam.

Pride Starter Kit: My Only Bottle + regenboogsjaaltje

‘My Only Bottle’ is een flesje dat je nooit hoeft weg te gooien. Deze herbruikbare SodaStream-drinkfles is onderdeel van de ‘Pride Starter Kit’ en is bedoeld om alle wegwerpflesjes te vervangen. De volgende stap richting een wegwerpplasticvrije wereld dus. Maar dat is nog niet alles, want de fles is beschikbaar met een regenboog support sjaaltje; een eerbetoon aan de LGBTQ-gemeenschap. Terwijl je het flesje voor jezelf houdt, is het sjaaltje juist ontworpen om te delen. Je knipt het door langs de stippellijn om de andere helft weg te geven aan een geliefde. Share the love! Vanaf vandaag kan je de Pride Starter Kit bestellen via www.sodastream.be/pride. Per kit wordt 1 euro gedoneerd aan de International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans & Intersex Association (ILGA World).

Bekijk ook de recente SodaStream-video ‘Stel je een wereld voor’: https://youtu.be/SHbbeKa8lMI – www.sodastream.be