Sodastream zet opnieuw schouders onder Mei Plasticvrij

Bruiswatermerk steunt campagne om afval van wegwerpplastic te verminderen. SodaStream, het bruiswatermerk dat afval van wegwerpplastic overbodig maakt, is officiële partner van de derde editie van de sensibiliseringsactie Mei Plasticvrij. Met het partnership wil SodaStream ook juist in deze periode het burgerinitiatief helpen om zoveel mogelijk Belgen te overtuigen om bewuster te consumeren en het afval van wegwerpplastic terug te dringen.

Green commitment

SodaStream laat mensen bewuster kiezen om minder afval van wegwerpplastic te creëren door van kraantjeswater verfrissend bruisend water te maken in een herbruikbare fles voor thuis én onderweg. In 2019 heeft SodaStream in de Benelux bijgedragen aan het vermijden van bijna 200 miljoen plastic flessen voor eenmalig gebruik. Op wereldschaal waren dat er in totaal circa 5 miljard. Dit jaar is SodaStream van plan om wereldwijd 6 miljard extra flessen te helpen vermijden.*

Recent kondigde SodaStream een commitment aan om de komende vijf jaar wereldwijd maar liefst 67 miljard plastic wegwerpflessen te besparen. Bovendien zullen alle SodaStream-smaken begin 2021 de overstap maken van plastic naar metalen flessen, waardoor de komende vijf jaar nog eens bijna 200 miljoen plastic flessen voor eenmalig gebruik worden vermeden.*

Campagne van de hoop

Ineke Van Nieuwenhove van Mei Plasticvrij: “Heel wat mensen willen zich inzetten voor het milieu, voor een wereld zonder afval van wegwerpplastic. Naast tips zetten we ook game changers in de spotlights. Dit wordt de campagne van de hoop. Want de coronacrisis is hét moment om duurzame keuzes voor de toekomst te maken. Groene natuur, zuivere lucht, blauwe oceanen, dat is wat we écht nodig hebben. En afval van wegwerpplastic hoort daar niet in thuis.”

Tamara Kroon, Marketing Director SodaStream Benelux: “Terwijl we allemaal een uitzonderlijke tijd meemaken, hoop ik dat we, wanneer COVID-19 achter ons ligt, niet vergeten dat we veel beter voor onze planeet moeten zorgen. Afval van wegwerpplastic verminderen is daar een essentieel onderdeel van. We omarmen met SodaStream dan ook graag initiatieven zoals Mei Plasticvrij. Juist nu de consument wordt gevraagd om zijn winkelgedrag aan te passen, is het belangrijk dat de reductie van afval van wegwerpplastic top of mind blijft.”

Tips

Voor tips om minder afval van wegwerpplastic te creëren, ga naar Meiplasticvrij.be. Recepten voor zelfgemaakte cocktails (ook alcoholvrije) op basis van SodaStream-bruiswater vind je op SodaStream.be/recepten.

Naar aanleiding van Moederdag (10 mei) doneert SodaStream 2 euro per Moederdagpakket dat besteld wordt op SodaStream.be/bubbels-voor-moeder voor Moeder Aarde aan Mei Plasticvrij.

Een thuis, een planeet

Onlangs lanceerde SodaStream een emotionele videoboodschap waarin het belang van zorg voor onze planeet wordt benadrukt, zelfs in deze moeilijke tijd waarbij we thuis ‘opgesloten’ zitten: “we moeten thuisblijven om hier doorheen te komen, maar eens we dit overwonnen hebben, laten we dan niet vergeten om beter voor de planeet te zorgen – onze thuis”. Bekijk de video ‘One home, one planet’: https://youtu.be/I_kCSEPxUSc

www.sodastream.be