Sodexo breidt diensten uit en lanceert afdeling Security Services

Sodexo, wereldleider in Quality of Life diensten, breidt haar activiteiten uit met beveiliging-en bewakingsdiensten onder de aparte juridische entiteit Sodexo Belgium Security Services. De nieuwe afdeling staat onder leiding van Marc Willems, voormalig kaderlid van G4S België en Managing Director van G4S Luxemburg.
Sinds vele jaren biedt Sodexo naast de gekende cateringdiensten een breed gamma aan facilitaire services aan zoals technisch onderhoud, schoonmaak, beveiliging en onthaal. Tot enkele jaren terug werden de beveiligingsdiensten uitbesteed aan een externe partner. In het najaar van 2017 richtte Sodexo een aparte juridische entiteit op voor het aanbieden van beveilgings-en bewakingsactiviteiten. Het FOD Binnenlandse Zaken leverde een erkenning hiervoor af en kort daarna werd Marc Willems aangesteld als General Manager van de nieuwe afdeling bij Sodexo in België.
Marc Willems beschikt over een uitgebreide kennis van de Facility Management en Security Services markt. Hij vervulde managementfuncties bij Facilicom en Aviapartner. De voorbije 20 jaren was Marc actief binnen G4S, onder andere als Operations Director en Business Unit Director Major Accounts binnen G4S Belgium. Voordat hij de overstap naar Sodexo maakte, werkte hij als Managing Director binnen G4S Luxemburg.
Sodexo sloot met enkele bestaande internationale klanten een contract voor facility services, inclusief beveiligingsdiensten. Zo is er sinds kort in België een ploeg van 50 medewerkers van Sodexo Security Services aan de slag op de verschillende sites van een farmaceutisch bedrijf. Het contract past in een globale aanpak als facility provider met diverse diensten zoals het onthaal, schoonmaak, technisch onderhoud, groenbeheer en catering
Beveiliging maakt vaak deel uit van internationale offerteaanvragen en momenteel zijn er verscheidene bedrijven in onderhandeling met de nieuwe afdeling Security Services. Sodexo heeft niet tot doel deze activiteit afzonderlijk aan te bieden, maar eerder als onderdeel van een totaalpakket van facilitaire diensten. Het bedrijf mikt op een uitbreiding van de omzet tot 10 miljoen€ over een periode van twee jaar en het creëren van enkele honderden jobs. In de loop van 2018 worden nog enkele nieuwe contracten opgestart.