Sofitel Abidjan Ivoire

Sofitel opende zopas een nieuw luxe complex in Abidjan, de hoofdstad van Ivoorkust. Dit nieuwe hotel, Sofitel Ivoire, geniet van een uitzonderlijke locatie in de chique buurt Cocody, en brengt de Franse luxe samen met de Afrikaanse cultuur in een legendarische oase die permanent in evolutie is.

Het was architect Moshe Mayer die het torengebouw boven de lagunes van Ebrié en Le Plateau in 1963 liet optrekken. Het gebouw werd in 2011 volledig gerenoveerd en heringericht terwijl Sofitel het managementcontract in 2012 ondertekende. Sofitel Abidjan Ivoire is een 5-sterren hotel volledig afgestemd op het zakelijk cliënteel en wordt het embleem van de groep op het Afrikaans continent, het versterkt tevens het imago van de Accorgroep in Afrika.

Sofitel Abidjan Ivoire biedt 209 kamers waarvan 40 junior suites en twee presidential suites, warme aangename kleuren sieren het interieur en zorgen tevens voor een harmonieus samengaan van de Ivooriaanse cultuur met een french touch. Elke kamer krijgt hierdoor een unieke uitstraling, terwijl de zorg voor detail in het meubilair is terug te vinden.

Het hotel biedt twee restaurants, Le Toit d’Abidjan, bevindt zich op de 23e verdieping en geeft een panoramisch beeld van de stad en de Ebrié-lagune. Chef Pascal Fevier, mengt hier op een subtiele manier de accenten van de Franse gastronomie met de delicate Afrikaanse parfums, creaties die uitmonden in een fijnproeversfestival. In het hart van het hotel biedt restaurant La Gourmandise een ontdekking van de Afrikaanse culinaire poëzie die samensmelt met Franse aroma’s. In het hotel zijn ook 4 audio-visuele uitgeruste vergaderzalen aanwezig, terwijl het Congrespaleis van Abidjan vlak naast het hotel ligt en o.m. een auditorium van 1650 plaatsen aanbiedt.

De 2de faze van de vernieuwing start begin 2015. Hierbij krijgt het hotel 217 extra kamers waarvan 84 suites en 31 appartementen, maar ook een SoSpa van 1200m², een Club Millésime, twee restaurants, een salonbar, 9 vergaderzalen, business center, een 10-tal boetieks en een casino.