Sofitel Dubai Jumeirah Beach

Het Sofitel Dubai Jumeirah beach bezit een centrale locatie aan het waterfront van de Dubai Marina. Met directe toegang tot The Walk, Dubai’s meest populaire beachside shopping promenade en vlotte toegang tot zowel Dubai Media City als de Jebel Ali Free zone, zorgt het hotel voor het onthaal van zowel de leisure als de businessklanten.

De 438 kamers van het hotel, elk met balkon en zeezicht over de Arabische golf, liggen verspreid over de 31 verdiepingen en omvatten 12 junior suites, 12 Prestige suites en een Imperial suite. Spetterende en levendige kleuren, duidelijke Arabische toetsen in de lobby, waar men ook een 5m hoge waterval en een meer dan 6 m hoge acaciaboom terugvindt, zorgen voor een aparte sfeer.

Simultaan met de Franse art-de-vivre, vormt het gastronomische aspect een van de hoekstenen van dit hotel. Maar liefst 5 restaurants en lounges combineren klasse, stijl, elegantie, kwaliteit en internationale smaken en aroma’s. De AOC French Brasserie wordt aangevuld met het Italiaanse Rococo dat recent een award in de wacht sleepte, The Bu, een Ierse bar, de Plantation Lounge en de Infini Pool lounge.

Het hotel verwent niet alleen de leisuregasten optimaal, maar draagt eveneens absolute zorg voor de corporate klanten. Het up-to-date ingerichte business center wordt aangevuld met talloze vergaderfaciliteiten die de volledige eerste verdieping in beslag nemen. Hier vindt men o.m. 5 vergaderzalen en function rooms, een Grand Ballroom, 400 personen. De marmeren en warm houten decoraties pikken stijlvol in op de uiterst moderne en innovatieve technologie en gepersonaliseerde service voor de zakenlui.

Faciliteiten voor alle hotelgasten zijn o.m. de Infinity pool met zeezicht, de Carita spa, SoFit health club met sauna en stoombad en een dameskapper. Dubai’s belangrijkste malls, de Mall of the Emirates en The Dubai Mall , liggen vlakbij evenals 3 leuke golfclubs. In het centrum van The Walk vinden klanten ongetwijfeld hun gading in de meer dan 200 nabijgelegen boetieks, cafés, terrasjes en tuinen. Sofitel Dubai Jumeirah is zonder meer een pareltje aan de Arabische golf.