Sofitel Dubai: The Obelisk

Franse Art de Vivre komt tot leven in het hart van Dubai

 

Sofitel Dubai The Obelisk, een verfijnd en chique adres in het epicentrum van de luxe en het grootste Sofitel-gebouw in het Midden-Oosten en Afrika, opent zijn deuren. Door de prachtige samensmelting van moderne Franse art de vivre en het oude Egyptische erfgoed met de essentie en cultuur van de VAE, stappen gasten in tijdloze elegantie en genieten van een ongeëvenaarde ervaring in de iconische Dubai Wafi-bestemming.

Mark Willis, CEO Middle East & Africa van Accor: “Dit is een zeer spannende opening voor ons in de regio, omdat het niet alleen het grootste Sofitel-gebouw in het Midden-Oosten en Afrika is, maar ook een mijlpaal in de stad zal worden, met een uitstekende service in combinatie met een iconisch design en architectuur. “.

Ayman Gharib, Managing Director van Raffles Dubai & Sofitel Dubai The Obelisk:  “Geïnspireerd door de Luxor Obelisk op de Place de La Concorde in Parijs, is Sofitel Dubai The Obelisk een bewijs van de ontwikkeling van het Wafi-complex en maakt het de lifestyle- en entertainmentbestemming die de oprichter, H.H. Sheikh Mana bin Khalifa Al Maktoum, voor ogen had, compleet. De Wafi Group heeft sinds haar oprichting, bijna vier decennia geleden, trends en normen van uitmuntendheid gezet. Sofitel Dubai The Obelisk werkte met drie vooraanstaande F&B- en spa-partners samen, Daniel Boulud, Schilo van Coeverden en L’Occitane, om haar waarden en tradities hoog in het vaandel te dragen en partners te vinden die hetzelfde doen.”

Omar Souab, General Manager van Sofitel Dubai The Obelisk “Als perfecte aanvulling op de levendige skyline van Dubai beschikt The Obelisk over 595 kamers, suites en servicewoningen, ontworpen voor veeleisende technische zakenreizigers en vakantiegangers, en introduceert digitale oplossingen door het gebruik van de mobiele applicatie van het hotel, QR-codes en touchless technologie. Met een zero single use plastic beleid in alle facetten, zet het hotel zich in om een betrokken en duurzame woning te worden. ”

Het hotel biedt vijf exclusieve locaties, waaronder Brasserie Boulud, een Frans modern concept dat is geworteld in de traditie van Michelin-sterrenkok Daniel Boulud, Taiko hedendaagse Aziatische keuken & bar – de eerste internationale buitenpost van Taiko Amsterdam door chef-kok Schilo van Coevorden die een keuken aanbiedt die is geïnspireerd op de smaken en texturen van het Verre Oosten, De Nine gastropub serveert Britse klassiekers, Bijou patisserie omvat diverse verwennerijen zoals Le Goȗter (Franse Afternoon Tea) en Soleil Pool & Lounge, een levendige bar aan het zwembad die een mediterraan en Levantijns geïnspireerd menu serveert, zorgvuldig gemaakte cocktails en gevarieerde shisha smaken.

Sofitel SPA met L’Occitane nodigt zijn gasten uit voor een Provençaalse retraite, geïnspireerd door de mediterrane art-de-vivre. De spa beschikt over acht behandelkamers, ontspanningsruimtes voor vrouwen en mannen, Hammam-faciliteiten en Sofitel FITNESS met ultramoderne fitnessapparatuur en een studio. Het buitenzwembad heeft de vorm van een Egyptische ‘sleutel van het leven’ en wordt omringd door een reeks privécabines, waarvan twee met een eigen jacuzzi.

Met een gecureerd junior gastenverblijf dat geïnspireerd is op de Franse novelle Le Petit Prince (The Little Prince), kunnen gezinnen een wereld van spannende activiteiten verkennen in de AstroKids club en hebben ze toegang tot VOX Cinemas en Magic Planet in het Wafi winkelcentrum. Met meer dan 2.300 m² aan vergaderruimte, waaronder tien flexibele locaties en een ultramoderne balzaal, kunnen gasten en evenementenplanners kiezen uit een overvloed aan locaties voor sociale of zakelijke bijeenkomsten. De namen van de vergaderzalen vertegenwoordigen de grote reis van de Luxor Obelisk (1832-1836) van de tempel van Luxor in Egypte tot de aankomst op de Place de Concorde in Parijs. Twee groene vergaderzalen (Parijs en Alexandrië) bieden elektronische flip-overs.

Sofitel Dubai The Obelisk, wordt gecertificeerd met het ALLSAFE-label, de strengste reinigingsnormen en operationele procedures in de horecawereld. Een baanbrekend wereldwijd partnerschap met AXA, zorgt voor medische ondersteuning voor het geval gasten tijdens hun verblijf niet-noodzakelijke medische hulp nodig hebben.

Met een toplocatie in Wafi, de belangrijkste winkel- en vrijetijdsbestemming, op slechts 10 minuten afstand van de internationale luchthaven van Dubai, is Sofitel Dubai The Obelisk klaar om gasten te bekoren met ultiem comfort, buitengewone ervaringen en de Franse manier van leven, dit alles uiterst milieuvriendelijk.