Sofitel: Legend the Grand Amsterdam

WINNAAR WORLD LUXURY HOTEL AWARDS

Sofitel Legend The Grand Amsterdam is beloond met de felbegeerde World Luxury Hotel Award 2014 in de categorie ‘Luxury Suite Hotel’. De World Luxury Hotel Awards worden jaarlijks uitgereikt aan ‘s werelds beste hotels, die voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en dienstverlening. Meer dan 1000 exclusieve hotels uit 145 landen namen deel aan deze verkiezing, waaruit Sofitel Legend The Grand Amsterdam als winnaar naar voren kwam.

“Wij zijn zeer vereerd dat Sofitel Legend The Grand Amsterdam officieel is bekroond tot hotel met de meest luxe suites in Europa. Deze award onderstreept onze ambitie om bij de top-25 van meest luxueuze hotels binnen het continent te behoren. Het is de kers op de taart, omdat we hiermee laten zien dat we met onze 52 suites ultieme luxe aan onze gasten bieden. Het is een beloning voor het hele team waarbij ik vooral de excellente service van de butlers wil benoemen, een unieke en onderscheidende service in Nederland. Zij zetten graag die extra stap om gasten te verrassen met de beste service”, aldus Remco Groenhuijzen, General Manager Sofitel Legend The Grand Amsterdam.

Sofitel is de enige luxe Franse hotelketen die in de vijf continenten met meer dan 120 hotels in een 40-tal landen en nagenoeg 30.00 hotelkamers aanwezig is. Sofitel blijft hedendaags door concreet in te spelen op de verlangens van de klanten, zowel in business hotels als in resorts, verlangens die zich voornamelijk accentueren op kwaliteit, schoonheid en perfecte service. Ze zijn zowel in het hartje van drukke stadscentra genesteld zoals Parijs, London, New York Shanghai of Beijing als in enig mooie natuurgebieden zoals Marokko, Frans Polynesië, Egypte of Thailand, en toch biedt elk van hen de typisch Franse flegma’s eigen aan die unieke ‘art de vivre’.

Sofitel Legend & Sofitel So zijn twee labels die de rijkdom van de Sofitel Luxury hotels verruimen. Sofitel Legend hotels zijn iconisch en mythisch en vonden meestal aan onderkomen in eeuwenoude buildings. Typisch voorbeelden zijn het Sofitel Legend Metropole Hanoi, Sofitel Legend The Grand Amsterdam en het Sofitel Legend Old Cataract Aswan, Sofitel Legend Santa Clara Cartagena.

Sofitel So hotels zijn figuurlijk ‘nieuwe boetiekhotels’ die gekarakteriserd worden door hun hedendaags design dat aan bekende architecten wordt toegewezen of werden ontworpen door vermaarde modeontwerpers of kunstenaars. Typische voorbeelden zijn het Sofitel So Mauritius Bel Ombre, Sofitel So Bangkok en Sofitel So Singapore dat pas sinds vorig jaar deel uitmaakt van deze brand. www.sofitel.com